- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul din România în care oamenii trebuie să plătească taxă de curățenie la chirie. „Nu îți convine? Alegi alt apartament”

02 Jul, 16:28 • Lupu Alexandra
Piața imobiliară din Cluj-Napoca continuă să-i șocheze pe români. Un bărbat a aflat că trebuie să plătească taxă de curățenie la chirie.
Orașul din România în care oamenii trebuie să plătească taxă de curățenie la chirie. Nu îți convine? Alegi alt apartament

Piața imobiliară din Cluj-Napoca este deja cunoscută pentru prețurile mari solicitate de către proprietarii care închiriază sau vând apartamente. În mediul online apar tot mai multe postări în care românii povestesc cu ce situații s-au confruntat, relatează ziare.com.

Taxă de curățenie la chirie

Un român a vrut să meargă la vizionarea unui apartament, pentru a-l închiria. Nu a mai apucat să facă acest lucru, rămânând șocat de faptul că trebuia să plătească o taxă de curățenie în valoare de 200 de lei, în fiecare lună, care se adăuga la chirie. El a povestit întâmplarea pe rețelele sociale.

„Chirie în Cluj cu serviciu de curățenie lunar obligatoriuAți fost sau ați mai auzit de așa ceva? Era să merg la o vizionare, când domnul de la imobiliare mi-a zis că există o taxă de 200 de lei pe lună pentru ca cineva să facă curat în apartament”, scrie românul pe platforma Reddit.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cât câștigă lunar o femeie de serviciu româncă în Spania. Platformele de recrutare sunt pline de anunțuri

Situația a fost analizată în secțiunea de comentarii. Mai multe persoane și-au exprimat părerea.

„Este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs de cumpărarea unei cantităţi impuse sau de cumpărarea concomitentă a unui alt produs sau serviciu.

De asemenea, este interzisă prestarea unui serviciu către consumator, condiţionată de prestarea altui serviciu sau de cumpărarea unui produs”, scrie un internaut.

„Închirierea unui apartament presupune acceptarea concomitentă a mai multor servicii: curent, gaz, întreținerea spațiului comun.

De ce nu ar putea intră și curățenia apartamentului. Nu îți convine? Alegi alt apartament”, spune un român.

„Din experiență înțeleg de ce ar cere cineva așa ceva. Nu îți convine? Spui pas și mergi la următoarea ofertă”

„Zici că faci singur, și să-ți dea ție banii ăia”

„Semnează mai întâi contractul de chirie, după care dă-i cu legea în cap”

Curățenie
Curățenie

Cluj-Napoca este unul dintre orașele în care românii trebuie să scoată cei mai mulți bani din buzunare pentru a închiria o locuință. În Cluj-Napoca, proprietarii de imobile au menținut la 300 de euro prețurile lunare pentru închirierea unei garsoniere. 475 de euro pe lună costă închirierea unui apartament cu două camere și 600 de euro pe lună chiria unui apartament de trei camere. Cea mai consistentă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,3%, potrivit datelor analizate de Imobiliare.ro.

Citește și despre următorul subiect: Legea prestatorului casnic se aplică de la 1 ianuarie 2024. Cum vor fi plătiţi bona, menajera sau grădinarul