- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul din România în care trăiești și fără prea mulți bani. Chiria este cu 36% mai ieftină decât în București

16 Jun, 19:51 • Lupu Alexandra
Care este cel mai ieftin oraș din România. Este considerat și cel mai frumos!
Orașul din România în care trăiești și fără prea mulți bani. Chiria este cu 36% mai ieftină decât în București

Americanii de la Numbeo au dat verdictul. Orașul Sibiu este cel mai ieftin din România, informează stiripesurse.ro. Aici poți trăi chiar și cu puțini bani!

Cel mai ieftin oraș din România

Americanii de la Numbeo actualizează periodic lista orașelor din lume în care costul vieții este semnificativ mai redus. Ei se raportează la New York, zona cu cel mai ridicat cost al vieții, în momentul în care realizează clasamentul.

Specialiștii au ajuns la concluzia că Sibiul este cel mai ieftin oraș, în care costul vieții este cel mai redus din România. Americanii de la Numbeo aproximează că o familie din Sibiu se poate descurca fără probleme cu 8.500 de lei pe lună, sumă în care nu sunt incluse plățile pentru chirie sau rata pentru o locuință.

Citește și: Povestea profesorului din Sibiu care în timpul liber face curierat pentru a putea supraviețui

Costul vieții este cu 17% mai mic în Sibiu decât în București. Totodată, față de București, chiria din Sibiu este cu 36% mai mică. O familie care trăiește în București are nevoie de aproape 10000 de lei pe lună pentru a trăi. Pe de altă parte, pentru un trai decent în Cluj, românii trebuie să scoată din buzunare 9525 de lei.

Dacă în 2020, Sibiul depășea costurile altor zone, precum Timișoara sau Craiova, raportat la traiul unei familii cu patru membri, lucrurile stau altfel acum. El a ajuns să fie cel mai ieftin oraș din 2023. Pentru un singur individ, suma de 2.300 de lei este mai mult decât suficientă pentru a trăi în Sibiu.

Orașul Sibiu
Orașul Sibiu

Sibiul are cel mai redus cost al vieții tocmai pentru că prețurile fluctuează. În topul costurilor, zona menționată se clasează pe ultimul loc. În Sibiu se află și satul care a primit titlul de cel mai frumos sat turistic, în luna martie a acestui an. Este vorba despre Rășinari, unde există foarte multe locuri frumoase de văzut pentru vizitatori și care se bazează pe creșterea animalelor. Unul dintre motivele pentru care satul a câștigat premiul se referă la economia mixtă, bazată pe agricultură, creșterea animalelor și meșteșugurile tradiționale.

Rășinari este unul dintre cele mai vechi sate din Ardeal. El este menționat în documente încă din anul 1383. Numele lui vine de la faptul că localnicii se ocupau cu strângerea rășinii și vânzarea acesteia.

Vezi și: ChatGPT duce în eroare turiștii care ajung în Sibiu. Recomandări greșite de restaurante, cafenele și pensiuni