- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Povestea profesorului din Sibiu care în timpul liber face curierat pentru a putea supraviețui

12 Jun, 11:38 • Andrei Alina
Având salariul prea mic, un profesor din Sibiu s-a apucat de curierat. Deoarece leafa pe care o primește în Învățământ nu îi ajunge pentru acoperirea tuturor cheltuielilor lunare, Dragoș Gheorghiță Jigău s-a apucat de curierat. Livrează mâncare.
Povestea profesorului din Sibiu care în timpul liber face curierat pentru a putea supraviețui

Dragoș Gheorghiță Jigău este originar din Valea lui Ion, din județul Bacău, dar este stabilit de ani buni în Sibiu. Este profesor de limbi străine. Predă limba franceză și limba engleză la o școală din municipiul Sibiu. Pentru activitatea sa în școală este remunerat lunar cu 3.500 lei.

Citește și: Bogdan Țermure, ieșeanul care a dat lovitura în afaceri, după ce s-a întors din Marea Britanie! A deschis o firmă de curierat care i-a adus încasări de peste 2,8 milioane de lei

Cadrul didactic susține că nu poate supraviețui doar din salariul de profesor. Banii nu îi ajung pentru acoperirea tuturor cheltuielilor lunare. Acesta este motivul pentru care a trebuit ca în timpul liber să fie și livrator de mâncare.

„Am un salariu net de 3.500 lei, bani cu care nu poți trăi, mai ales dacă ai o familie în care și soția e tot cadru didactic. Nu rezistăm. Noi am înființat acum două luni un PFA pe trei domenii de activitate – traduceri, meditații și curierat. Livrez mâncare în Sibiu. Acum, după aproape 10 ore de muncă, voi pleca mulțumit că am câștigat peste 300 de lei, dar voi pleca foarte amărât și foarte obosit”, a afirmat Dragoș Jigău.

Citește și: ANAF a pus ochii pe anumiți români care beneficiază de venituri lunare record. Instituția vrea să aducă bani către stat din toate părțile. Curierii, obligați să raporteze vânzările online

Dacă s-ar axa doar pe curierat, profesorul ar putea câștiga 9.000 de lei pe lună, adică de aproape de trei ori mai mult decât salariul de profesor.

”În 30 de zile, vin 9.000 de lei. Aș câștiga mult mai bine din livrat mâncare decât ca profesor.

Nu este o situație mulțumitoare, dar va trebui să găsim soluții pentru a supraviețui. Te gândești ce pui a doua zi pe masă celor doi copii, cum îi îmbrac”, a mai spus dascălul, citat de euronews.ro.