- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pădurile din România nu se vor mai tăia! Legea a fost adoptată. Ce măsuri aspre vor fi luate pentru a fi protejate

28 Jun, 17:00 • Constantin Cristina
Legea care salvează pădurile României a fost adoptată în Camera Deputaților. Autoritățile au impuse măsuri aspre care vor proteja pădurile, mai bine.
Pădurile din România nu se vor mai tăia! Legea a fost adoptată. Ce măsuri aspre vor fi luate pentru a fi protejate

A fost adoptată legea care prevede interzicerea tăierii pădurilor din România. Proiectul a fost adoptat în Camera Deputaților și are scopul de a oferi protecție suplimentară, a informat stiripesurse.ro. De asemenea, pentru ca legea să fie respectată, Drumurile forestiere vor fi supravegheate video, iar jandarmii și polițiștii vor avea printre atribuții controlul camioanelor cu lemne.

Citește și: Anchetă în România! Parlamentul European investighează tăierile ilegale de păduri. „Avem multe alte căi de acţiune împotriva infractorilor de mediu”

Sistemele de supraveghere video vor fi montate obligatoriu de către proprietari, astfel să fie înregistrate activitățile desfășurate în păduri, în special pe drumurile forestiere, unde tăierile ilegale se întâmplă adesea. Aceste sisteme vor fi asigurate cu bani de la stat.

Pădurile din România nu se vor mai tăia! Legea a fost adoptată. Ce măsuri aspre vor fi luate pentru a fi protejate

Mai mult, Jandarmeria Română are obligația de a monitoriza acțiunile, dar și de a interveni în cazul în care se observă acțiuni ilegale în apropierea acestora, potrivit prevederilor în noua lege.

păduri
păduri

Proiectul de lege are ca scop protejarea drumurilor forestiere, prevenirea tăierilor ilegale și asigurarea controlului eficient asupra activităților desfășurate în fondul forestier. Aceasta se dorește a fi un pas important în direcția conservării biodiversității și menținerii echilibrului ecologic, a spus sursa citată.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a venit cu o astfel de propunere de ordonanță de urgență asemănătoare, în urmă cu doi ani, însă proiectul nu s-a concretizat, astfel încât să fie și aplicat. Legea a fost adoptată cu 265 de voturi „pentru” șu un vot „împotriva”. Legea a fost adoptată în Camera Deputaților și va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgat.

Alte articole: Program național de împădurire, lansat de Guvern. Nicolae Ciucă: „un program care oferă speranță pentru generațiile viitoare că vor trăi într-un mediu mai puțin poluat”