- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parcul Lacul Morii din Capitală va fi cel mai nou centru de agrement. Primarul Ciucu anunță că parcul va avea plajă, o mini-pădure și multe zone pentru sport

01 Nov, 09:21 • Bumbeneci Diana
Parcul Lacul Morii va deveni unul dintre cele mai atractive centre de agrement din Capitală. Primarul Ciucu anunță cum va arăta întreaga zonă.
Parcul Lacul Morii din Capitală va fi cel mai nou centru de agrement. Primarul Ciucu anunță că parcul va avea plajă, o mini-pădure și multe zone pentru sport

Sunt vești bune pentru bucureșteni. Se pare că o echipă mixtă din România și Belgia a câștigat contractul pentru amenajarea Parcului Lacul Morii din Capitală conform primarului Ciprian Ciucu.

Parcul Lacul Morii va deveni un adevărat centru de agrement

Conform edilului, proiectul va cuprinde „spații de recreere moderne și prietenoase, terenuri de sport, facilități sportive și de petrecere a timpului liber, vegetație spectaculoasă, structurată pe 4 paliere de înălțime, dar și o mini-pădure urbană”. Parcul Lacul Morii va avea plajă, o mini-pădure și mai multe terenuri de sport.

Lacul Morii - proiect
Lacul Morii – proiect

„Nu mai puțin de 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști s-au înscris în cursa pentru cea mai bună idee de amenajare. Proiectele lor au fost analizate și jurizare de către un juriu internațional. Puteam să fi făcut o procedură mai simplă de atribuire a proiectării, care până acum să fi realizat deja proiectarea și să fi început lucrările. Dar am preferat un concurs de soluții la cel mai înalt nivel posibil în România, deoarece un juriu profesionist a putut ierarhiza mai multe proiecte intrate în competiție și astfel calitatea deciziei și implicit a viitorului parc să fie net superioară”, a scris Ciprian Ciucu, pe pagina de Facebook.

Mai poți citi: Premierul Ciucă, declarații despre pensii și salarii, după finalul vizitei la Bruxelles. „Să ne ducem în creșterea pensiilor cu 15%, dacă se poate cu mai mult de 15% și cu salariul minim la 3.000 lei”


Conform edilului sectorului 6, zona care urmează să fie amenajată are o suprafață de 16,6 hectare. Aceasta pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței. Noul proiect prevede o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași.

Lacul Morii - proiect
Lacul Morii – proiect

„Apoi, de-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară, însă deloc monotonă. Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber”, precizează primarul.

Proiectul câștigător a adus și o noutate. Este vorba despre Insula Îngerilor unde se vor putea organiza evenimente culturale și sportive. Potrivit proiectului, insula va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. De asemenea, vor mai fi prevăzute o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete.

Lacul Morii - proiect
Lacul Morii – proiect

Ai mai putea citi și: Premierul Nicolae Ciucă, mesaj special pentru noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult