- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Părinții pot lucra în fiecare lună de acasă! Care este condiția impusă de Guvern, pe care trebuie să o îndeplinească aparținătorii

16 Apr, 20:14 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru părinți! Guvernul pregătește un nou proiect, prin care aparținătorii pot lucra 4 zile pe lună de acasă.
Părinții pot lucra în fiecare lună de acasă! Care este condiția impusă de Guvern, pe care trebuie să o îndeplinească aparținătorii

Guvernul face o mișcare importantă! Reprezentanții propun un pachet de beneficii pentru părinții din România. Concret, aparținătorii vor putea lucra 4 zile pe lună de acasă, dacă îndeplinesc o condiție importantă, relatează spynews.ro.

Părinții pot lucra 4 zile pe lună de acasă

Guvernul pregătește un pachet de beneficii adresat părinților din România. Mai exact, aparținătorii vor putea lucra 4 zile pe lună de acasă. Proiectul a fost deja depus în Parlament, așadar, scenariul ar putea deveni real în scurt timp.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, părinții trebuie să îndeplinească o regulă importantă: vârsta copiilor trebuie să fie de până la 8 ani. Acest lucru le va oferi posibilitatea aparținătorilor de a petrece mai mult timp cu familia, dar mai ales, vor putea acoperi nevoile celor mici, totul în timp ce își îndeplinesc sarcinile profesionale.

Noua lege propusă de Guvern își propune să ajute părinții care sunt în criză de timp și care nu reușesc să-și ducă sarcinile până la bun sfârșit, atunci când vine vorba despre copilul lor. Aparținătorii vor putea lucra 4 zile pe lună de acasă, iar acest lucru îi va ajuta să organizeze timpul mai eficient.

Citește și: Inspectoratele școlare au publicat cererea pentru amânarea înscrierii în clasa pregătitoare. Motivele pentru care părinții pot depune documentul

Părinții pot lucra de acasă
Părinții pot lucra de acasă

Propunerea se aplică părinților care lucrează la stat sau la privat, care au copii cu vârstă de până la 8 ani. Alina Gheorghiu, președinte interimar în Senat, a precizat că cele 4 zile se pot lucra de acasă fie treptat, fie consecutiv.

„Se aplică părinților salariați, la stat sau la privat, care au copii cu vârsta de până la opt ani. Aceștia vor beneficia de patru zile pe lună, pentru a putea lucra de acasă, fie o zi pe săptămână, fie patru zile consecutiv”, a transmis Gheorghiu.

Aparținătorii sunt obligați să facă multe sacrificii pentru a putea reuși să acopere nevoile copilului. Din acest punct de vedere, noua propunere a Guvernului vine drept ajutor pentru oamenii care au nevoie să lucreze, și în același timp, să stea alături de cei mici. Așa cum afirmă președintele interimar, fiecare părinte va decide cum este mai bine să-și organizeze timpul, dacă noua lege va fi aprobată.

„În această formulă, fiecare părinte va decide cum este mai bine să-și organizeze timpul”, a mai precizat președintele interimar.

Vezi și: Legea alocațiilor se poate schimba în 2023. Părinții ar putea primi mai mulți bani