- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parlamentarii iau măsuri privind prețurile umflate la RCA. Care este alternativa românilor pentru a plăti mai puțin

14 May, 19:23 • Fundeanu Madalina
Parlamentarii vor să plafoneze costul reparațiilor pe RCA. Din ce în ce mai mulți români apelează la CASCO pentru a evita prețurile uriașe.
Parlamentarii iau măsuri privind prețurile umflate la RCA. Care este alternativa românilor pentru a plăti mai puțin

Există o mare posibilitate ca tarifele maxime de manoperă pe oră ale oricărui service auto care face reparații pe RCA să fie plafonate. Propunerea apare în contextul în care din ce în ce mai mulți români apelează la CASCO pentru a-și repara autoturismele, fiindcă prețurile sunt mult mai mici decât prin RCA. conform informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.

Parlamentarii vor să plafoneze costul reparațiilor pe RCA

Prin intermediul amendamentelor depuse în Parlament, parlamentarii au în vedere plafonarea tarifelor maximale per ora de manoperă ale service-urilor auto care fac reparații pe RCA.

Această schimbare introdusă de parlamentarii PSD este susținută și de Consiliul Concurenței.

„Avem propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei pe RCA. Cea mai importantă dintre propuneri este de a introduce o referenţiere şi pe zona de costuri. Noi acum avem o referenţiere, deci un preţ orientativ, dacă vreţi, recomandat, asta înseamnă o referinţă cam cât ar trebui să fie preţul.

Nu e o obligaţie legală, nu te sancţionează nimeni dacă nu aplici preţul ăla, dar orientează piaţa în momentul când vine autoritatea statului şi spune: preţul ar fi cam atât”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, potrivit Gândul.

Ai mai putea fi interesat și de: Modificări uriașe privind CNP-ul românilor! Toată lumea trebuie să știe de această schimbare

RCA
RCA

Preţurile tot mai umflate din service-urile auto îi determină pe români să se îndrepte spre poliţele CASCO, din dorința de a economisi bani. Piaţa asigurărilor auto facultative a crescut cu 16% faţă de anul 2022, potrivit celor mai recente date transmise de ASF.

Tot mai mulți români preferă CASCO pentru prețurile mai reduse

Reparația unei mașini costă cu aproximativ 12% mai mult, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor Institutului de Statistică.

Dacă ne uităm pe paginile de internet ale service-urilor din Capitală, se poate observa că doar vopsirea unei părți a mașinii, cum ar fi ușa, trece de prețul de 1.000 lei.

Şoferii îşi duc tot mai des maşinile în service, ținând cont de faptul că ţara noastră se află în fruntea topurilor europene privind frecvenţa accidentelor.

Vezi mai multe știri despre: Scumpirea detergenților, sub vizorul Consiliului Concurenței. Premierul Marcel Ciolacu anunță o anchetă în România