- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parlamentarii sunt campioni la absențe în Camera Deputaților. Cine este deputatul care a lipsit la peste 3500 de voturi

20 Jul, 10:12 • Lupu Alexandra
Parlamentari doar cu numele. Iată care sunt cei mai „chiulangii” deputați.
Parlamentarii sunt campioni la absențe în Camera Deputaților. Cine este deputatul care a lipsit la peste 3500 de voturi

România are mulți parlamentari care s-au remarcat doar cu absențele de la voturi și discursul de la depunerea jurământului. Recordul este obținut de un deputat care a lipsit de la peste 3500 de voturi, informează ziare.com.

Parlamentari doar cu „numele”

Din decembrie 2020 și până acum, parlamentarii au fost nevoiți să voteze în plen de aproximativ 4400 de ori. Cu toate acestea, zeci de aleși au lipsit de la mai bine de o treime dintre aceste voturi. Deputatul cu cea mai mică activitate este Norbert Apjok, aflat la al doilea mandat după ce a fost ales pe listele UDMR, partid care l-a exclus în 2021, după ce s-a aflat că a mințit că a terminat facultatea.

Citește și despre: Plătiți să doarmă la locul de muncă. Lista parlamentarilor care nu au luat niciodată cuvântul, dar primesc indemnizații de 23.000 de lei

În afara de momentul în care a depus jurământul, el nu a vorbit niciodată în plen, nu a avut nicio inițiativă legislativă și nu a semnat niciun alt demers în această direcție. Singurele activități ale parlamentarului sunt următoarele: în 2022 a trimis o întrebare către ministrul Economiei și cel al Mediului cu privire la situația minelor dezafectate din Maramuș; în decembrie 2022, a adresat o întrebare către MAI cu privire la combaterea luptelor ilegale de câini și a comerțului internațional ilegal de animale. Norbert Apjok a fost prezent la numai 543 de voturi din Camera Deputaților, dintr-un total de aproximativ 4400.

Următorii parlamentari cu cea mai mică prezență la vot sunt:

Ion-Alin-Dan Ignat (PNL) prezent la 1434 de voturi;

Laurențiu-Daniel Marin (PSD) prezent la 1610 voturi;

Grădinaru Radu-Vicențiu (PSD) prezent la 1631 de voturi.

Parlamentari
Parlamentari

Președinții de partid au avut și ei o prezență scăzută raportat voturile din plen. Cele mai puține prezențe până în prezent le are liderul PNL, Nicolae Ciucă, care a votat electronic de 284 ori dintr-un total de 1718. Ceilalți șefi de partide au fost aleși la Camera Deputaților, iar dintre aceștia, cele mai puține voturi electronice le are liderul UDMR Kelemen Hunor, care s-a exprimat de 1198 ori, urmat de Cătălin Drulă (2603) și Marcel Ciolacu (2608).

De cealaltă parte, cei mai prezenți parlamentari sunt:

Gabriel Andronache – 4366

Marius-Andrei Miftode – 4347

Radu-Iulian Molnar – 4344

Cristian-Paul Ichim – 4235

Ștefan-Ovidiu Popa – 4398

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Parlamentarii sunt puși la punct! Ce prevede „Legea anti-Șoșoacă” și care sunt noile modificări din regulament