- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pas istoric în economia țării. Cel mai bogat ucrainean a decis să investească în România! Averea sa este de peste 4 miliarde de dolari

19 Jan, 14:43 • Polojan Tudor
La Iași se pregătește proiectarea și construirea infrastructurii necesare unui parc eolian, în comuna Ruginoasa. Firma originară din România, Electromontaj, a semnat un contract cu cel mai bogat ucrainean, Rinat Ahmetov, directorul DTEK.
Pas istoric în economia țării. Cel mai bogat ucrainean a decis să investească în România! Averea sa este de peste 4 miliarde de dolari

Lucrările sunt programate să se finalizeze în luna septembrie a acestui an, în timp record. Principalele obiective ale acestui contract sunt: construirea unor linii electrice subterane de 35 kV necesară pentru colectarea energiei generatoare, avînd ca destinație finală sistemul energetic nașional (SEN), fundațiile a zece turbine eoliene care se vor monta în cadrul acestui proiect, platforme pentru utilajele de mare tonaj care vor monta turbinele, platforme pentru depozitarea echipamentelor, dar și drumurile de acces și cele interioare aferente parcului eolian, scrie profit.ro.

Emfor Montaj, companie din grupul Electromontaj, are calitatea de subcontractor și va participa și aceasta la derularea proiectului. În parcul de la Ruginoasa care are aproximativ 23 de hectare se găsește centrala electrică eoliană cu o putere instalată de 60MW. Aceasta va livra, după ce va fi instalată, cantitatea de 150.000 MWh pe an în SEN.

Mai citește și: ANAF scoate la vânzare mai multe mașini. Cu cât poți cumpăra o Dacia Logan din 2005 licitată de fisc?

DTEK Group în Romania/ sursa foto: en.wikipedia.org
DTEK Group în Romania/ sursa foto: en.wikipedia.org

DTEK Renewables International are mai multe proiecte în România

Compania DTEK împreună cu Finas Group au început, în iunie 2022, un alt proiect în valoare de 60 de milioane de euro. Situat în localitatea Glodeni din județul Maramureș, parcul solar de 65 MW se întinde pe 90 de hectare și urmează să fie finalizat în 2024.

Înființat în 2002, Finas Group activează atât pe piața de energie regenerabilă, cât și în agricultură și real estate. Compania clujeană a dezvoltat, înainte de 2013, peste 80 MW (din care 64 MW în energie eoliană, 15 MW în energie solară și 5 MW în hidrocentrale) și are în operare în prezent 15 MW în energie solară cu fonduri de investiții slovace și cehe.

DTEK RenewablesInternationaleste un investitor privat și lider al sectorului energetic din Ucraina și deține un umăr de șapte subsidiare în Țările de jos.

Te-ar mai interesa: Marcel Ciolacu cere taxarea averilor „nesimţite” din pandemie: „S-au acumulat profituri uriaşe pe seama crizelor din ultimii ani”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult