- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pasajul A2 București – Constanța va fi închis pe timpul nopții. Care sunt motivele și cât durează restricțiile

12 Jul, 20:59 • Lupu Alexandra
Se închide circulația pe pasajul A2 Bucureşti – Constanţa. Cât timp vor dura restricțiile și care sunt motivele.
Pasajul A2 București – Constanța va fi închis pe timpul nopții. Care sunt motivele și cât durează restricțiile

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat că circulația rutieră va fi închisă, începând din noaptea de miercuri spre joi, între orele 22:00 și 06:00, pe pasajul A2 București – Constanța, informează ziare.com. Pasajul va fi închis pentru desfășurarea unor lucrări la sistemul de iluminat.

Pasajul A2 București – Constanța va fi închis

Lucrările de definitivare și verificare a sistemului de iluminat al pasajului A2 București – Constanța vor avea loc în perioada 12 – 27 iulie. Lucrările se vor realiza pe sectorul de drum situat între km. 10+400 – 10+750 metri, pe ambele sensuri de mers. Circulația rutieră pe pasaj va fi închisă de luni până joi, în intervalul orar 22:00 – 06:00. În perioada 12 – 20 iulie, lucrările se vor desfășura pe sensul de mers Constanța – București.

Pe de altă parte, în perioada 24 – 27 iulie, lucrările se vor realiza pe sensul de mers București – Constanța.  Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a transmis că măsurile se aplică începând din noaptea de 12 – 13 iulie.

Te-ar putea interesa și: Vești bune pentru șoferii din Sibiu! Primăria investește 10 milioane de lei pentru decongestionarea traficului în zona industrială vest

„PASAJ A2 ÎNCHIS NOAPTEA

Data: 12 Iulie 2023

Ora: 18:40

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în perioada 12 – 27.07.2023, se execută lucrări de definitivare și verificare a sistemului de iluminat al Pasajului A2 București – Constanța, pe sectorul de drum situat între km. 10+400 – 10+750 metri, pe ambele sensuri de mers. Circulația rutieră pe pasaj va fi închisă de luni până joi, în intervalul orar 22:00 – 06:00. Lucrările se efectuează în două etape:

– în perioada 12 – 20 iulie 2023, pe sensul de mers Constanța – București;

– în perioada 24 – 27 iulie 2023, pe sensul de mers București – Constanța.

Măsurile se aplică începând din această noapte, 12/13.07.2023”, transmite Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Pasaj A2 București - Constanța
Pasaj A2 București – Constanța

Vineri, 7 iulie, Primăria Sectorului 3 a deschis circulația pe pasajul de la intrarea pe Autostrada Soarelui. La inaugurare au participat atât Robert Negoiță, cât și Marcel Ciolacu. Construcția pasajului a durat un an, iar valoarea contractului ajunge la suma uriașă de 36 milioane lei, relatează hotnews.ro.

„Deschidem circulația într-o zonă extrem de aglomerată din Capitală și predispusă accidentelor. Acest pasaj salvează vieți! Mii de tone de combustibil erau consumate aici stând în trafic și așteptând să se deblocheze circulația.

Odată cu ridicarea noului pasaj reducem poluarea, fluidizăm traficul, transportul devine mai ieftin, lucrurile se leagă între ele pentru ca la final când tragem linie să avem o serie de avantaje și să îndeplinim niște obiective importante pentru calitatea vieții într-un mediu urban alert cum este Bucureștiul”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

„Construcția are ca scop fluidizarea traficului în zona de intrare/ieșire din Sectorul 3 către Autostrada Soarelui (A2). De asemenea, degrevarea traficului într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Sectorului 3 (mai ales pe timpul verii din cauza traficului spre și dinspre litoral) va conduce la un consum redus de combustibil și va diminua poluarea cauzată de mașini în zona menționată.

Împreună cu pasajul deja deschis circulației în luna aprilie, situat pe bulevardul Th. Pallady, bucureștenii vor avea o cale nouă de acces către Marea Neagră prin care vor economisi timp și combustibil”, a comunicat Primăria Sectorului 3.

Citește și despre: Atenție, șoferi! Poliția Română confirmă restricții de trafic pe două autostrăzi din România