- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru șoferii din Sibiu! Primăria investește 10 milioane de lei pentru decongestionarea traficului în zona industrială vest

05 Jul, 20:30 • Cornel Ghimeșan
Șoferii din Sibiu vor scăpa de traficul infernal din oraș și asta pentru că primăria demarat o investiţie de 10,3 mil. lei (peste 2 mil. euro), finanţată din bugetul local, pentru decongestionarea traficului în zona industrială vest a municipiului.
Vești bune pentru șoferii din Sibiu! Primăria investește 10 milioane de lei pentru decongestionarea traficului în zona industrială vest

Primăria investește 10 milioane de lei pentru decongestionarea traficului în zona industrială vest. Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că în urma unei proceduri de achiziţie publică a fost încheiat un contract cu asocierea dintre companiile Geiger Transilvania, cu acţionariat german, şi sibienii de la Neo Plan SRL.

Citește și Povestea profesorului din Sibiu care în timpul liber face curierat pentru a putea supraviețui

Primăria investește 10 milioane de lei pentru decongestionarea traficului în zona industrială vest

Contractul prevede un termen de 4 luni pentru realizarea proiectării apoi după obţinerea tuturor avizelor pentru proiectul tehnic, primăria Sibiu va emite ordinul de începere a lucrărilor propriu-zise, care au ca termen de finalizare 11 luni, potrivit ZF.

’’Strada Varşovia, situată în zona industrială vest, va fi modernizată între strada Ogorului şi strada Turda. Am semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia propriu-zisă a lucrărilor. Astfel, împreună cu investiţia deja contractată pentru extinderea străzii Bruxelles, strada Varşovia va crea o nouă legătură pentru deplasarea spre şi dinspre zona industrială vest’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ce se întâmplă cu Autostrada Sibiu-Făgăraș

România trebuie să se mobilizeze exemplar pe șantiere, pentru a încheia la termenul promis autostrăzile asumate prin PNRR. CNAIR gestionează mai multe proiecte majore. Cea mai recentă informație oferită de instituția de stat se referă la sectorul Sibiu-Făgăraș, de 68 de kilometri, parte a Autostrăzii A13, Sibiu – Brașov – Bacău.
CNAIR a scos la licitație un contract în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de pe lotul 4 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș.

Pentru lotul 4 din Sâmbăta de Sus-Făgăraș (16 kilometri), CNAIR a primit în noiembrie 2022 șase oferte de la constructori atât din România, cât și din Turcia și Ucraina.  Este cel mai avansat lot aflat în proedura de evaluare a candidaturilor dintre cele patru, informează Economedia.

Perioada contractului de supervizare este de 182 de luni. De asemenea, sunt prevăzute 12 luni de proiectare, 46 de execuție și 124 de luni pentru perioada de garanție, se arată în caietul de sarcini.

Valoarea contractului de supervizare este de 49-57 de milioane de lei. Termenul pentru depunerea ofertelor 9 mai 2023.

De-a lungul traseului de 16 kilometri vor fi montate 23 de poduri, iar pe cei 5 kilometri ai drumului de legătură vor fi montate două poduri, plus un pasaj de 323 de metri peste calea ferată.

Sunt prevăzute șapte noduri: Boița, Avrig, Arpașu, Victoria, Sâmbăta, Ileni și Făgăraș.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are în total 68 kilometri, cu 5 km. drum de legătură lot 4. Drumul de mare viteză cuprinde patru loturi, împărțite astfel:

Tronsonul 1 Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa, lungime 14 kilometri și valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei;

Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde lei;

Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei;

Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată 1,1 și 1,37 miliarde lei.

Citește și ChatGPT duce în eroare turiștii care ajung în Sibiu. Recomandări greșite de restaurante, cafenele și pensiuni

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult