- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pasajul de la Domnești – un pas mai aproape de inaugurare. Constructorul a trecut la faza testelor: un convoi de camioane cu greutatea de 28 tone a testat rezistența podului

02 Nov, 23:46 • Gabriela Andreescu
Pasajul de la Domnești, primul pasaj de tip giratoriu suspendat ce va fi deschis pe centura Capitalei, se apropie de data anunțată pentru inaugurare, iar în prezent constructorul a trecut la faza testelor.
Pasajul de la Domnești - un pas mai aproape de inaugurare. Constructorul a trecut la faza testelor: un convoi de camioane cu greutatea de 28 tone a testat rezistența podului

Compania de Drumuri a început testele statice și dinamice în vederea recepției Pasajului de la Domnești, inaugurarea primului sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei fiind programată oficial pentru data de 15 noiembrie, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Primul test a fost cel al încercării statice, prin intermediul unui convoi de vehicule de mare tonaj, a câte 28 tone fiecare.

„Poziționarea camioanelor s-a făcut în așa fel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcările frecvente din normele Eurocode, iar pentru o interpretare cât mai corectă a rezultatelor, s-a folosit atât câte un camion pe banda de circulație, cât și două camioane, aflate la o distanță de 7 metri”, a explicat oficialul.

Impresionanta construcție de la ieșirea din București a trecut cu brio testul, după cum se poate vedea dintr-un videoclip postate pe Youtube:

A doua etapă este încercarea dinamică, realizată prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate, conform postării oficialului român pe pagina sa de socializare.

Conform informării secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, constructorul a testat sistemul de iluminat public în toate zonele pasajului, rampe și girația suspendată, unde au fost montați în total 256 stâlpi.

„Pentru pasajul Domnești a început numărătoarea inversă până la momentul în care va fi dat în trafic și se realizează astfel testele finale și ultimele pregătiri. În cursul serii trecute, s-a efectuat testarea sistemului de iluminat public în toate zonele pasajului, rampe și girația suspendată, unde au fost montați în total 256 stâlpi”, a scris secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Conform acestuia, sistemul de iluminat public este dotat cu telegestiune, permițând astfel reglarea intensității luminii în funcție de trafic și lămpi LED, care vor consuma în total maximum 22 kwh.
Un convoi de vehicule de mare tonaj a testat pasajul de la Domnești
Un convoi de vehicule de mare tonaj a testat pasajul de la Domnești
Potrivit oficialului din Ministerul Transporturilor, sistemul de iluminat public este dotat cu:
– telegestiune, permițând astfel reglarea intensității luminii în funcție de trafic
– lămpi LED, care vor consuma în total maximum 22 kw/h
,,De acum este mai uşor să se lucreze şi în timpul nopţii pentru finalizarea lucrărilor si pregătirea pentru darea în trafic din 15 noiembrie.”, a precizat Ionel Scrioşteanu.
Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco. Timp de un an proiectul a bătut pasul pe loc, deoarece fostul primar general Gabriela Firea a cerut modificarea proiectului pentru a include bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea. Între timp, constructorul a intrat în faliment, iar lucrarea a fost preluata de subcontractorii săi, tot firme românești. Lucrările au fost reluate în vara anului 2020, informează Digi24.

Pasajul cu o lungime de 374 de metri este una dintre lucrările de infrastructură cele mai complexe construite în București. La finalizarea lucrării, se va elibera în mare măsură traficul pe Prelungirea Ghencea, o arteră foarte circulată și aglomerată în partea de vest a Capitalei.

Citește și: Nicuşor Dan confirmă că Pasajul Basarab nu va fi recepţionat. „Primăria asigură mentenanţa provizorie”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult