- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii 2023. Toate pensiile se recalculează. Anunţ de ultim moment al şefului Casei de Pensii

11 Dec, 23:16 • Anghel Oana
Pensii 2023. A început recalcularea a milioane de pensii, a anunţat Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii. Totodată, Baciu a precizat că pe lângă pensia majorată, pe talonul de pensie va apărea şi ajutorul în sumă fixă.
Pensii 2023. Toate pensiile se recalculează. Anunţ de ultim moment al şefului Casei de Pensii

Pensii 2023. Noile majorări la pensii intră în vigoare la 1 ianuarie 2023. Mai mult, se fac calcule şi pentru stabilirea celor care, pe lângă pensie, vor primi şi bonusuri. Acestea vor fi cuprinse între 300 şi 500 de lei.

Pensii 2023. Toate pensiile se recalculează

În lunile ianuarie 2023 şi octombrie 2023, pensionarii vor primi ajutoare suplimentare după cum urmează:

– 1000 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 de lei, inclusiv;

– 800 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 şi 2.000 de lei, inclusiv;

– 600 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 şi 3.000 de lei, inclusiv.

Citeste si Vouchere sociale de 250 de lei. Ministrul Marius Budăi a anunţat în ce zi intră banii pe card în …

Pensii 2023. Şeful Casei de Pensii: „Pe talonul de pensie din ianuarie vor apărea şi pensia majorată, şi ajutorul suplimentar”

Hotărârea care s-a luat la nivelul coaliţiei a fost transpusă într-un act normativ. Este vorba despre Ordonanţa de Urgenţă 168 din 8 decembrie 2022, care legiferează acele hotărâri luate la sfârşitul lunii noiembrie şi, pe lângă majorarea punctului de pensie la noua valoare de 1.785 de lei, vor fi şi acele ajutoare one-off, de 1000 de lei, 800 de lei şi 600 de lei, care se vor da în două tranşe, respectiv în luna ianuarie şi în luna octombrie.

Aş vrea să fac această precizare că pe talonul de pensie din luna ianuarie 2023, pe lângă pensia majorată cu noua valoare a punctului de pensie, va apărea distinct şi acest ajutor financiar în sumă fixă. Poştaşul când va veni şi va achita pensia va da în luna ianuarie atât pensia, cât şi acest ajutor”, a explicat Daniel Baciu, preşedinte la Casa Naţională de Pensii.

Baciu a dat asigurări că instituţia pe care o conduce face eforturi pentru ca pensiile să fie promite la timp de beneficiari, încă din primele zile ale anului.

Citeste si Vouchere de vacanţă 2023. Care va fi valoarea tichetelor de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2023

Din acest moment, o dată ce avem aceste lucruri foarte clare stipulate într-un act normativ, noi începem o cursă contra cronometru astfel încât să reuşim ca aceste valori să le implementăm în sistemul informatic integrat al Casei Naţionale de Pensii, astfel încât din primele zile ale lunii ianuarie noi să începem să achităm pensiile majorate tuturor pensionarilor.

În primul trimestru din 2023, noua lege a pensiilor este un jalon în PNRR. Va trebui să avem un nou act normativ care să legifereze pensiile din sistemul public. Se lucrează şi în această perioadă”, a mai explicat Daniel Baciu, preşedintele CNPP.

Ministrul Muncii ia în calcul încă o creştere a pensiilor în 2023: „Nu exclud încă o majorare”

Creşterea pensiilor în 2023 s-ar putea face de două ori, anunţă ministrul Marius Budăi. Cea de-a doua majorare nu este, însă, bătută în cuie, dar ministrul Muncii nici nu o exclude.

În luna ianuarie pensiile vor veni majorate, așa cum coaliția politică care susține Guvernul a decis. Nu avem niciun fel de sincopă. Vom finaliza până ce facem calculele, până în 10 decembrie, pentru că noi calculăm până în 10 decembrie sumele pentru plata pensiilor pentru luna ianuarie. 

Imediat vom implementa și tipărirea cupoanelor de pensie, vor fi acele deschideri de conturi de la început de an, am discutat și cu Poșta Română. 

Ziua în care pensionarii vor primi pensia mărită va fi până pe data de 15, știți că la început de an există o procedură tehnică, aceea de deschidere de conturi. 

La fiecare început de an bugetar ne mobilizăm, suntem pregătiți și cu siguranță facem tot posibilul să nu fie niciun fel de întârzieri. Vor fi acele câteva zile la început de an care sunt inerente„, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă este posibil ca Guvernul să mai majoreze încă o dată pensiile anul viitor, Marius Budăi nu a confirmat, dar nici nu a negat.