- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii 2023. Toți românii trebuie să știe asta! Când vor fi livrate pensiile în luna mai

03 May, 14:54 • Constantin Cristina
Toți românii își așteaptă cu nerăbdare veniturile. Când vor fi livrate pensiile românilor luna aceasta?
Pensii 2023. Toți românii trebuie să știe asta! Când vor fi livrate pensiile în luna mai

Informația de preț pe care toți pensionarii o așteaptă a venit! În luna mai, livrările pensiilor revin la normal. Așadar, pensionarii care au ales să primească pensia pe card va fi livrată pe 12 mai, dar nu mai târziu de 13 mai, iar prin poștaș, acestea vor fi livrate între 1-15 mai, a informat bugetul.ro.

Citește și: Veste cruntă pentru români! Crește vârsta de pensionare. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul „Egalizare a vârstei de pensionare până în 2035”

Toți românii trebuie să știe asta! Când vor fi livrate pensiile în luna mai

Luna aprilie a fost excepție, deoarece a fost perioada cu sărbătorile Pascale, iar oficialii au cerut ca beneficiarii să primească banii înainte de Paște pentru a avea timp să-și facă cumpărăturile.

La acel moment, pensionarii și-ai primit pensiile mai devreme, mai exact în data de 10 aprilie pe card, iar pe 11 aprilie prin Poștă.

Mai mult, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu a declarat că românii vor ieși mai târziu la pensie. Potrivit PNRR, vârsta de pensionare va fi egalizată între bărbați și femei, astfel și femeile se vor putea pensiona când ajung la vârsta de 65 de ani. Toate aceste măsuri se vor face eșalonat până în anul 2035 și nu va fi cazul unei creșteri abrupte.

Pensii
Pensii

În acest moment, femeile se pot pensiona la vârsta de 62 de ani, iar pe viitor, vârsta de pensionare va crește ușor la 63 de ani, până în anul 2030. Ulterior, în 2035, femeile se vor retrage din activitate la 65 de ani, aceeași vârstă la care pot ieși și bărbații la pensie, potrivit măsurii incluse în PNRR.

În ceea ce privește vârsta de pensionare, Daniel Baciu a subliniat faptul că o egalizare a vârstei de pensionare, asumată în PNRR, va fi atinsă eșalonat până în 2035.

„Vârsta de ieșit la pensie la bărbați la 65 de ani și la 63 la femei va fi atinsă în 2030. Decizia privind această vârstă va fi atinsă eșalonat. Ceea ce prevedere PNRR, o egalizare a vârstei de pensionare până în 2035, se va face tot eșalonat, astfel încât în 2035 se va ajunge la o egalizare, la 65 de ani”, a subliniat Daniel Baciu

De asemenea, Daniel Baciu a explicat care sunt modificările în ceea ce privește stagiul de cotizare.

„Legislația prevede ca stagiu minim să fie de 15 ani, iar stagiul complet de 35 de ani, și aceste stagii sunt bune în momentul de față. Ce vrem noi să obținem este că acest principiu al contributivității trebuie să fie mult mai pregnant în noul act normativ ce vizează sistemul public de pensii”, a mai spus Daniel Baciu, potrivit romaniatv.net.

Alte articole: PERICOL! Marius Budăi, informații prețioase. Nu mai sunt bani pentru plata pensiilor la români?