- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii aprilie 2024. Banii vin cu întârziere pentru aproape 3 milioane de pensionari. Anunțul BNS

22 Mar, 10:25 • Bumbeneci Diana
Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Iată care este motivul.
Pensii aprilie 2024. Banii vin cu întârziere pentru aproape 3 milioane de pensionari. Anunțul BNS

Pensiile vin cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Blocul Național Sindical anunţă că lansează campania ,,Poștașii nu mai vor să fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”.

Nemulțumirile poștașilor provoacă probleme în sistemul de pensii

Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Care este motivul? Blocul Național Sindical anunţă că lansează campania ,,Poștașii nu mai vor să fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”. Dar lucrurile nu sunt atât de simple.

„Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit”, susţine organizaţia sindicală.

Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Care este motivul?

Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari”, explică BNS.

Ai putea citi și: România, gata de Schengen! Marcel Ciolacu: Se fac schimbări în Guvern

pensii
pensii

Nu doar pensiile, dar şi ajutoarele sociale și alte beneficii sunt acordate de Ministerul Muncii persoanelor aflate în situații de subzistență, prin intermediul poştaşilor. „Problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, anunţă BNS.

Pensia este un subiect de interes major în România, însă volumul real al nemulțumirii poate diferi față de estimările confederației sindicale. Cele 5 milioane de pensionari au posibilitatea să aleagă modul în care doresc să primească pensia lor, iar jumătate dintre aceștia optează pentru livrarea prin poștă.

Această opțiune implică ca pensiile să fie livrate începând cu data de 2 a fiecărei luni. Totuși, recent, au apărut preocupări legate de situația poștașilor. De exemplu, data de 2 aprilie cade într-o zi de marți, ceea ce ar părea inițial o soluție favorabilă. Cu toate acestea, în funcție de evoluția protestului poștașilor, zilele de miercuri până vineri, 3-5 aprilie, ar putea deveni problematice.

Există chiar posibilitatea ca 2,5 milioane de pensionari să primească pensiile abia în data de luni, 8 aprilie. De obicei, sindicatele utilizează astfel de momente de tensiune pentru a exercita presiune și a obține răspunsuri pozitive la diversele lor revendicări.

Potrivit datelor Ministerului Muncii din România, există puțin peste 4,9 milioane de pensionari în țară. Întrebarea „Când se achită pensiile prin Poștă?” primește un răspuns clar: în intervalul 1-15 ale lunii, direct la domiciliul beneficiarilor.

Pensiile sunt plătite de la data acordării lor, cu excepția cazurilor de pensie anticipată sau pensie anticipată parțială, care se plătesc de la data încetării calității de asigurat. Începând cu 1 ianuarie 2024, pensia medie și punctul de pensie au crescut cu 13,8%, reflectând o ajustare semnificativă în sistemul de pensii.

Ai putea citi: Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de 5 milioane de români. „Avem totul, termenele sunt foarte scurte”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult