- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii martie 2024. Motivul pentru care pensionarii vor primi banii mai târziu

27 Feb, 19:45 • Bumbeneci Diana
Pensii martie. Data la care vin pensiile în martie. Motivul pentru care vor fi întârzieri.
Pensii martie 2024. Motivul pentru care pensionarii vor primi banii mai târziu

Pensii martie 2024. Așa cum bine se știe, mai sunt doar câteva zile până la plata pensiilor pentru luna martie. Calendarul de distribuire a acestora diferă foarte mult în funcție de opțiunea selectată de către pensionari: fie prin intermediul cardului bancar, fie prin intermediul serviciilor poștale.

Pensii martie

Jumătate dintre cei 5 milioane de pensionari ai luat hotărârea ca pensia să le fie adusă de poștaș. Acest lucru se întâmplă începând cu data de 2 a fiecărei luni. Doar că în martie avem o situaţie specială, ce va duce la o uşoară întârziere a plăţilor.

În acest sens, cum data de 2 martie pică într-o sâmbătă, iar 3 martie e duminică, pensiile vor fi aduse de poștaș pe data de 4 martie, luni, cu o întârziere de câteva zile.

Este bine ca pensionarii să știe că dacă nu sunt găsiți acasă, poștașul reține pensia timp de 2 zile la oficiul poștal. Dacă pensionarul nu se prezintă să o ridice, pensia este trimisă înapoi la Casa de pensii.

Conform informațiilor publicate de Casa de pensii, așa cum prevede calendarul, primele pensii care se dau sunt cele aduse poștaș încă din primele zile ale lunii martie. Și luna aceasta va fi o mică decalare cu plățile care vor începe de luni, 4 martie.

Ministrul Muncii anunță majorări cu 80% pentru anumii români
Ministrul Muncii anunță majorări cu 80% pentru anumii români

Pentru cine vine pensia cu o mică întârziere în martie
În funcţie de opţiunea pensionarului, drepturile de pensie se achită prin mandat poştal, la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

În cazul pensionarilor care au optat pentru ca pensia să fie încărcată pe card, avem următorul caz: În data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni pensionarii primesc banii pe card.

Când se achită pensiile prin poștă

În intervalul 1 – 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor.

Când sunt puse în plată drepturile de pensie

Pensiile se plătesc de la data acordării, cu excepţia pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale, care se plătesc de la data încetării calităţii de asigurat.

Pensia medie și punctul de pensie au crescut de la 1 ianuarie 2024, cu un procent de 13,8%.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, anunțul alegerilor 2024: „Avem un candidat comun”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult