- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii octombrie 2023. Bani în plus pentru 4 milioane de pensionari. Daniel Baciu: „Vreau să reamintesc care sunt condițiile de acordare a acestui ajutor financiar”

02 Oct, 13:12 • Bumbeneci Diana
Daniel Baciu a anunțat data la care intră pensiile în luna octombrie 2023. Peste patru milioane de români vor primi mai mulți bani la pensie.
Pensii octombrie 2023. Bani în plus pentru 4 milioane de pensionari. Daniel Baciu: „Vreau să reamintesc care sunt condițiile de acordare a acestui ajutor financiar”

Sunt vești noi pentru seniorii din România. Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat, la Antena 3, când intră pensia în luna octombrie dar și care sunt cei peste 4 milioane de pensionari care vor primi bani în plus în doar câteva zile.

Mai mulți bani pentru pensionari

Conform declarațiilor șefului Casei de Pensii, chiar începând de astăzi românii trebuie să se aștepte să își primească pensiile.

„Chiar de luni, normal, începem să achităm pensiile aferente lunii octombrie, numai că noutatea este că, pe lângă pensia aferentă acestei luni, se va acorda și cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța 168/2022 și vreau să reamintesc care sunt condițiile de acordare a acestui ajutor financiar.

Este vorba despre pensionarii din sistemul public de pensii cu domiciliul în România, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei Acest ajutor este dat pe tranșe de venituri”, a explicat,  la Antena 3 CNN, Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii.

Patru milioane de pensionari vor primi bani în plus

„Pensionarii cu venituri de până în 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 800 de lei, iar între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei. Aceste sume sunt prevăzute a se da în două tranșe egale.

Prima tranșă, amintesc, a fost dată în luna ianuarie, urmând ca a doua transă să fie acordată începând chiar de luni, când începe achitarea pensiilor.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari. Pe talonul de pensie sunt evidențiate distinct aceste ajutoare financiare, separat, față de pensie”, a mai spus Daniel Baciu pentru Antena 3.

Ai mai putea citi și: Bubuie prețul chiriilor în România. Iată ce se întâmplă, chiar în aceste momente, în marile orașe

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult