- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensiile ajung mai târziu în februarie 2024. Când primesc românii banii

08 Feb, 11:00 • Bumbeneci Diana
Pensiile ajung mai târziu, luna aceasta, la beneficiari! Când veți intra în posesia banilor.
Pensiile ajung mai târziu în februarie 2024. Când primesc românii banii

Casa Națională de Pensii

a anunțat că luna aceasta plata pensiilor se poate face mai târziu. Decizia se va lua în baza unei convenții făcute cu reprezentanții Poștei Române.

Pensiile ajung mai târziu în februarie 2024

Cu toate astea, un pensionar  transmite că, de obicei, poștașul venea cu pensia pe 4 ale luni, ceea ce nu s-a întâmplat, fiind informat că banii vor ajunge abia pe 13 februarie, conform informațiilor România TV.

Deși nu a fost nicio minivacanță care să justifice întârzierea banilor, pensiile au început să fie livrate pe 5 februarie, şi nu pe 1 februarie, cum ar fi fost normal și cum se așteptau românii.

Data va fi diferită pentru cei care au ales să primească pensiile prin poștă! Banii acestora pot fi livrați mai repede, dar niciodată mai târziu de 15 februarie.

Ce să faci dacă nu te găsește poștașul acasă

Cei care nu au fost găsiți acasă de către poștaș nu trebuie să se îngrijoreze. Pensiile și talonul pot fi ridicate și de la ghișeele poștale, după ce prezentați un act de identitate.

pensii
pensii

Potrivit reprezentanților CNPP, beneficiarii de pensii care nu sunt găsiți la domiciliu, pot ridica drepturile bănești și documentul de plată de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective, iar dacă nu vă încadrați nici în acest timp, aceștia nu vor fi pierduți, ci se vor întoarce la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Ministrul Muncii promite că există bani pentru pensii

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, i-a liniștit, miercuri seară, pe pensionari. Aceasta spune că există bani în buget pentru creșterile pensiilor, afirmând că așa cum s-au găsit sute de milioane de euro pentru vaccinuri aruncate la coș, trebuie să se găsească și bani pentru pensii.

Vezi și: Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti pentru dezbaterile Schengen. „Am reiterat solicitarea de a clarifica aderarea completă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult