- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti pentru dezbaterile Schengen. „Am reiterat solicitarea de a clarifica aderarea completă”

07 Feb, 12:13 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu a organizat o întâlnire cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti. Oficialii au purtat discuții pe tema aderării rapide la Schengen.
Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti pentru dezbaterile Schengen. „Am reiterat solicitarea de a clarifica aderarea completă”

Marcel Ciolacu, premierul României şi preşedintele PSD, a avut o întâlnire, astăzi, cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti, ocazie cu care a abordat subiecte precum aderarea României la Schengen sau protestele fermierilor.

Marcel Ciolacu, întrunire cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti

„Am discutat astăzi cu ambasadorii statelor membre UE la București despre prioritățile europene ale României, la invitația președinției Belgiei la Consiliul UE. Le-am mulțumit reprezentanților corpului diplomatic pentru sprijinul oferit în vederea aderării României la spațiul Schengen, pe cale aeriană și maritimă, și am reiterat cu fermitate solicitarea de a clarifica aderarea completă la zona de liberă circulație în cel mai scurt timp.

Vezi și: ROBOR 7 februarie. BNR anunță ce se întâmplă miercuri cu creditele românilor

Marcel Ciolacu și ambasadorii la București
Marcel Ciolacu și ambasadorii la București

Este evident că Uniunea Europeană trebuie să ofere un răspuns pragmatic și concret la nevoile exprimate de fermieri, dar și să se asigure că toți cetățenii europeni sunt protejați în fața amenințărilor reprezentate de Federația Rusă și de curentele politice care vor să ne dezbine și vulnerabilizeze la nivel european.

Guvernul României este deplin angajat în implementarea PNRR și atragerea cât mai multor fonduri europene și a investițiilor străine. Doar prin dialog putem realiza acest lucru. Izolarea nu reprezintă o soluție și a generat mereu sărăcie și subdezvoltare”, a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Vezi și: Ion Țiriac, declarații fără precedent. Cum și-a câștigat magnatul primii bani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult