- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensiile românilor cresc cu 13,5%. Premierul Ciolacu anunță când se schimbă veniturile seniorilor

24 Oct, 19:56 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru pensionari. Pensiile se măresc de la 1 ianuarie cu 13,5 la sută, după cum promite premierul Marcel Ciolacu.
Pensiile românilor cresc cu 13,5%. Premierul Ciolacu anunță când se schimbă veniturile seniorilor

A fost anunțat procentul de majorare a pensiilor românilor. Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Craiova, că de la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5% indicele de inflaţie, iar inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor.

Pensiile românilor vor crește cu 13.5%

„Avem legea cu inflaţia. Anul trecut s-a făcut o excepţie, pentru că, dacă s-ar fi pus inflaţia, cum e legea, cu un an înapoi decât anul respectiv, oamenii ar fi pierdut foarte mult şi am avut cea mai mare inflaţie 14,5 media şi a fost acea discuţie. Anul acesta avem inflaţia cea mai mare în acel an, la fel, este inflaţie medie de 13,5.De la 1 ianuarie toată lumea primeşte la fel. Inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor e cu totul altceva”, a spus premierul, întrebat dacă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie anul viitor.

Poți citi: Marcel Ciolacu face anunțul momentului pentru milioane de pensionari. „Am convenit şi cu Comisia, ca legea să fie promulgată la 1 ianuarie”

Pensii
Pensii

”La 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5, indicele de inflaţie, ăsta este un lucru clar”, a mai spus premierul.

„Eu îmi doresc şi aşa am convenit şi cu Comisia ca legea să fie promulgate la 1 ianuarie pe urmă ministerul să aibă câteva luni ca să o poată pregăti să o pună în aplicare”, a mai arătat Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre pensii
Marcel Ciolacu, despre pensii

Premierul caută soluții

„În ceea ce priveşte legea pensiilor, am intrat într-o procedură mai alertă, pentru că nu e prima oară când anunţ, am dori să decuplăm. Ea este în cererea de plată numărul 4, deci nu era o prioritate în acest moment, dar eu aş vrea să fie pusă în aplicare încă de anul viitor. (…)

Chiar dacă noi avem gata legea pe 1 ianuarie şi este promulgată, ea nu poate fi aplicată, pentru că e un întreg sistem de pus în aplicare. Deja se fac nişte simulări pe softuri în minister. Am intrat într-o dinamică şi eu cred că avem capacitatea ca un guvern al României să fie eficient.(…)

E normal că am trimis un draft la Comisie, este normal ca Comisia să ne dea feedback-ul. De aici o să începem din nou negocierile. Cred că săptămâna aceasta o să ajung şi eu pe la Bruxelles şi o să am o discuţie şi la Comisie. Aşa funcţionează lucrurile, nu e niciun secret. Chiar mă bucur că reuşim totuşi să decuplăm, e Legea salarizării, Legea pensiilor şi reforma fiscală care n-a fost trecută nici de PSD, nici de Ciolacu”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Mai poți citi: România este gata să dea lovitura în domeniul transporturilor. Sorin Grindeanu: „Avem o absorbţie a fondurilor europene pe domeniul transporturilor”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult