- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care pensionari români vor beneficia de majorări de pănă la 90% începând cu 1 septembrie 2024. Anunţ oficial făcut de şeful Casei de Pensii

27 May, 11:46 • Cornel Ghimeșan
Începând cu 1 septembrie 2024, milioane de pensionari români vor primi bani mai mulţi! Potrivit șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu, pensiile pentru cei cu peste 40 de ani de cotizare, dar care primesc în prezent pensie minimă, vor fi majorate semnificativ, mai precis cu 80-90%! Aceasta face parte din noile schimbări aduse de legea pensiilor și va afecta direct peste trei milioane de pensionari.
Care pensionari români vor beneficia de majorări de pănă la 90% începând cu 1 septembrie 2024. Anunţ oficial făcut de şeful Casei de Pensii

Pensionarii români vor beneficia de majorări de pănă la 90% începând cu 1 septembrie 2024. O veste bună pentru pensionarii români: începând cu 1 septembrie 2024, cei care au cotizat peste 40 de ani și primesc acum pensie minimă vor avea parte de o creștere substanțială a veniturilor lor. Aceasta este una dintre măsurile adoptate în cadrul noii legi a pensiilor și va influența peste trei milioane de beneficiari de pensii. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a confirmat că această majorare va permite pensionarilor să iasă din categoria indemnizației sociale, reprezentând o schimbare semnificativă în bine pentru aceștia.

Majorări de pensii de până la 90% începând cu 1 septembrie 2024

„Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, datorită punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea creșteri de peste 80-90%. Mulți pensionari care în prezent primesc indemnizație socială vor ieși din această zonă”, a declarat Daniel Baciu la Antena 3.

Citeşte şi: Demisia fără preaviz. Când şi în ce condiţii poate angajatul să înceteze imediat contractul de muncă

Casa de Pensii va începe procesul de tipărire și distribuire a noilor decizii de pensionare în luna iunie, astfel încât pensionarii să cunoască exact noul cuantum al pensiei pe care îl vor primi de la 1 septembrie 2024. „Începând din luna iunie, începem și procesul de tipărire și ulterior de distribuire a noilor decizii de pensionare, astfel încât de la 1 septembrie oamenii să știe exact care este noul cuantum al pensiei în urma recalculării prevăzute de noua lege a pensiilor”, a explicat Daniel Baciu.

Citeşte şi: Românii care vor primi chiar și 1.500 de lei în plus la pensie. Detaliul din lege care îi avantajează

Şeful Casei de Pensii a precizat că aproximativ un milion de pensionari care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani vor rămâne cu aceeași pensie deoarece au beneficiat deja de o indexare de 13,8% la începutul anului și vor continua să beneficieze de indexările anuale prevăzute de lege: „Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult