- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pericol în supermarketuri! Conservele de pește conțin un aditiv periculos

25 Feb, 10:15 • Lupu Alexandra
Alertă în supermarketuri! Conservele de pește sunt un pericol pentru consumator. Iată la ce detaliu de pe etichetă trebuie să fie atenți clienții.
Pericol în supermarketuri! Conservele de pește conțin un aditiv periculos

Anunț important pentru consumatori! În supermarketuri se vând conserve de pește care conțin un aditiv periculos, susține stiripesurse.ro. Clienții trebuie să acorde o atenție sporită produselor din pește conservabil, dar mai ales, să citească cu grijă eticheta acestuia. Reprezentanții au transmis care este cel mai important detaliu.

Conservele de pește, pericol pentru consumatori

Mulți dintre consumatori preferă peștele conservabil, fiind un produs pe care îl pot degusta chiar și atunci când sunt pe fugă. Acesta este o opțiune rapidă și ține locul prânzului, sau în unele cazuri, chiar și al cinei.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ce conține, de fapt, pâinea din Lidl, Auchan, Kaufland, Carrefour sau alte supermarketuri. Avertisment pentru populație

Cu toate acestea, nu toate produsele din această categorie sunt recomandate, având în vedere că eticheta lor arată că sunt un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Multe conserve conțin substanțe care ar putea cauza diferite probleme. Studiile arată că la nivelul produselor din acest segment sunt regăsiți doi dintre cei mai periculoși aditivi, care pot afecta sever sănătatea consumatorului. Astmul sau leucemia sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot fi agravate din cauza peștelui conservabil. Copiii sunt cei mai vulnerabili, hiperactivitatea fiind favorizată în urma consumului. Așadar, oamenii trebuie să fie atenți la câteva detalii ale etichetei.

Unul dintre cei mai întâlniți aditivi este E129. Acesta este o substanță cunoscută sub denumirea Allura Ac și a stârnit multe controverse în industria alimentară, fiind interzisă în mai multe țări în cadrul sucurilor sau produselor. Alte state nu au luat încă o decizie în această direcție.

conservele de pește
conservele de pește

Elveția, Suedia, Danemarca și Franța sunt țările care au ales să nu mai agreeze această substanță în cadrul pieței alimentare. În SUA și UE, aditivul este în continuare folosit și permis, chiar dacă efectele negative nu pot fi contestate, iar ele sunt dovedite în mai multe studii realizate în acest segment.

Sănătatea consumatorilor este pusă în pericol, având în vedere că aditivul este regăsit la nivelul mai multor produse. Pe lângă conservele de pește, substanța este folosită și pentru prăjituri, brânză, lapte sau condimente. Clienții trebuie să acorde atenție detaliilor de pe etichetă înainte de a face orice achiziție din supermarket.

Vezi și: Laptele, la preț dublu pentru români. Supermarketurile anunță prețuri record