- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 2 miliarde de lei pentru bugetul Sectorului 6. Ciprian Ciucu anunță pe ce se vor duce banii

02 Feb, 21:01 • Bumbeneci Diana
Primarul Ciprian Ciucu anunță un buget record pentru Sectorul 6. Anul 2023 va aduce investiții record.
Peste 2 miliarde de lei pentru bugetul Sectorului 6. Ciprian Ciucu anunță pe ce se vor duce banii

Bugetul Sectorului 6 pentru anul în curs trece cu multe de 2 miliarde de lei. Ca noutate, „un procent record” de 51% din sumă este alocat investiţiilor. Anunțul a fost făcut de primarul Ciprian Ciucu, după adoptarea proiectului de buget de către Consiliul Local, anunță Agerpres.

2 miliarde de lei pentru Sectorul 6

Edilul Sectorului 6 a transmis că acesta reprezintă „cel mai mare buget din istoria Sectorului 6”.

Ai mai putea citi și: Temperaturi ieșite din comun în februarie! ANM anunță când va ninge, dar și când vine primăvara

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu

Din investiţii, cea mai mare parte merge în sistemul de educaţie, deoarece construim şcoli, grădiniţe, creşe, şi o altă parte merge pe câteva investiţii importante pe care le avem, printre care: în zona de salubritate, o să avem 1.000 de puncte de colectare selectivă (…); este un buget care va merge foarte mult şi pe recuperarea spaţiilor foste industriale, pe care le transformăm în parcuri noi, cum ar fi Parcul Liniei„, a spus Ciprian Ciucu.

Oficialul a mai transmis că investiţia în educaţie pe partea de funcţionare şi investiţii reprezintă aproximativ 370 de milioane de lei.

Tot în declarațiile sale, Ciprian Ciucu a mai spus și că pentru puncte de colectare selectivă sunt 86 de milioane de lei. La acestea se adaugă şi ceea ce vor accesa reprezentanţii autorităţii locale de la Ministerul Mediului.

De altfel, conform edilului Ciprian Ciucu, o altă investiţie face referire și la un sistem de supraveghere video cu 3.000 de camere în Sectorul 6 pentru a creşte capacitatea de intervenţie a Poliţiei Locale. Proiectul este în valoare de circa 20 de milioane de lei şi se va finaliza anul acesta.

De altfel, pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe sunt prevăzuți bani și anul acesta. Este vorba despre un buget de peste 200 de milioane de lei.

Citește și: Vești noi pentru copiii care au părinții plecați în străinătate! Turcan: „Voi depune o nouă inițiativă legislativă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult