- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 20.000 de elevi vor beneficia de bursa „Bani de liceu”. Cu cât vor fi răsplătiți pe lună în anul 2022-2023

27 Oct, 19:04 • Cassano Sabrina
Ministerul Educaţiei a anunțat joi, că 20.948 de elevi vor beneficia în acest an şcolar de bursa ”Bani de liceu”. Numărul total de beneficiari este egal cu numărul de solicitanţi eligibili.
Peste 20.000 de elevi vor beneficia de bursa Bani de liceu. Cu cât vor fi răsplătiți pe lună în anul 2022-2023

Ministerul Educaţiei a anunțat, joi, că 20.948 de elevi vor beneficia în acest an şcolar de bursa ”Bani de liceu”. Programul naţional de protecţie socială ”Bani de liceu” este derulat de Ministerul Educaţiei începând cu anul 2004. Prin intermediul acestui program, fiecare beneficiar primeşte lunar, pe toata durata cursurilor, în situaţia respectării tuturor condiţiilor legale prevăzute, suma de 250 lei ca formă de sprijin în vederea continuării/finalizării studiilor.

Conform Hotărârii de Guvern 712/2018, beneficiarii eligibili ai programului „Bani de liceu” sunt elevii aflați în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei. Sunt eligibili, de asemenea, elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

Bursa socială pentru elevi din mediul rural care merg la liceu în altă localitate, eliminată

Liceeni care merg în altă localitate, deoarece nu pot studia într-o unitate de învățatământ in localitatea de domiciliu, primeau o bursă de ajutor social. Acordarea acesteia nu era condiționată de venitul net lunar al familiei. Măsura fusese introdusă în 22 decembrie 2021, prin ordinul de ministru 5.870/2021. Bursa socială pentru elevii din mediul rural, care merg la liceu în altă localitate, a fost eliminată de Ministerul Educației prin Ordinul de ministru nr. 5.379 din 7 septembrie 2022. Decizia nu a fost anuntață oficial, ba mai mult, discursul oficialilorde la conducerea instituției a fost în permanență despre majorarea bugetului.

Conform  Edupedu.ro, reprezentanții Ministerului Educației ar fi invocat lipsa banilor în tăierea liceenilor din mediul rural de pe lista beneficiarilor de burse de ajutor social.

Citește și: Premierul Ciucă, declarații despre pensii și salarii, după finalul vizitei la Bruxelles. „Să ne ducem în creșterea pensiilor cu 15%, dacă se poate cu mai mult de 15% și cu salariul minim la 3.000 lei”

Citește și: A locuit 4 ani într-un mall și nimeni nu șia dat seama! Trucul folosit de un american pentru a păcăli agenții de pază

Tags: