- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 30.000 de suporteri români au luat cu asalt avioanele spre Germania. EURO 2024 a dus la o creştere de 50% a cererii pentru biletele de avion

18 May, 13:43 • Fundeanu Madalina
EURO 2024. Românii au umplut avioanele spre Germania. Cererea pentru biletele de avion a crescut cu 50%.
Peste 30.000 de suporteri români au luat cu asalt avioanele spre Germania. EURO 2024 a dus la o creştere de 50% a cererii pentru biletele de avion

Românii au luat cu asalt avioanele către Germania pentru a merge la EURO 2024. Primele rezervări de bilete de avion ale suporterilor din România în perioada EURO au fost făcute încă din data de 2 decembrie, când a avut loc tragerea la sorţi, scrie Ziarul Financiar.

EURO 2024. Românii au umplut avioanele spre Germania

Organizaţia Germană de Turism a declarat pentru sursa citată că în oraşele care găzduiesc meciuri cazările sunt deja epuizate. De asemenea, Germania este una dintre ţările europene cu cele mai mari comunităţi de români.

„Este posibil să apară români şi în publicul general la meciurile tricolorilor“ , transmite Federația Română de Fotbal (FRF).

Suporterii români au început să numere zilele până la începerea Campio­na­tului European de Fotbal. În această ediţie, EURO 2024 va fi jucat în mai multe oraşe din Germania. Campionatul va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie şi va avea loc în zece oraşe din Germania. Naţionala României, care s-a calificat la EURO 2024 după opt ani, va juca trei meciuri, împotriva Ucrainei, Belgiei şi Slovaciei, în 17 iunie, 22 iunie şi 26 iunie.

Ai mai putea citi azi: Topul celor mai bogați sportivi din lume în 2024. Ce sume colosale încasează celebrii Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi

EURO 2024
EURO 2024

Bucuria românilor în ceea ce privește calificarea la EURO 2024 a țării noastre se poate observa în numărul uriaș de rezervări ale biletelor de avion, chiar dacă încă nu erau puse în vânzare biletele pentru meciuri. Naţionala va juca în Munchen, Koln şi Frankfurt, oraşe către care există zboruri din Bucureşti şi Cluj, în special.

În urma calificării României din luna noiem­brie a anului precedent a avut loc tragerea la sorţi în care au fost stabiliţi adversarii naţionalei şi oraşele în care vor avea loc meciurile de fotbal, în 2 decembrie. Tot în aceeaşi zi au apărut şi pri­mele rezervări ale biletelor de avion pentru al doilea meci jucat de România, potrivit datelor transmise de agenţia de turism Vola.ro. Pentru celelalte meciuri au fost rezervate bilete în zilele următoare tragerii la sorţi.

Românii vor petrece aproximativ 6 zile în Germania, timp suficient pentru a vedea chiar și două meciuri. Pe de altă parte, 77% dintre ei au ales șederi de până la 3 zile, așa că probabil își aleg orașul sau chiar stadionul favorit pe care să le vadă în călătoriile lor sportive. 9% dintre români vor petrece între 4 și 6 zile în Germania, în timp ce 7% vor petrece între 7 și 10 zile acolo, conform datelor publicate de Wall-Street.ro.

Vezi și: De la fotbal, la business! Cum a ajuns Adrian Simionescu, fost jucător, să lucreze pentru una dintre cele mai mari companii din România