- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Topul celor mai bogați sportivi din lume în 2024. Ce sume colosale încasează celebrii Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi

17 May, 17:20 • Fundeanu Madalina
Cristiano Ronaldo și Messi, în fruntea celor mai bine plătiți sportivi ai lumii. Află cât de mulți bani câștigă cei doi fotbaliști faimoși, dar și alte nume mari din sport!
Topul celor mai bogați sportivi din lume în 2024. Ce sume colosale încasează celebrii Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi

Cristiano Ronaldo este pe primul loc în topul celor mai bine plătiți sportivi din lume, iar acest lucru nu mai este o surpriză pentru nimeni. Celălalt star al fotbalului, Leo Messi, se află abia pe locul trei, conform Capital.ro.

Cristiano Ronaldo, în fruntea celor mai bine plătiți sportivi ai lumii

Cristiano Ronaldo, celebrul fotbalist portughez, este fruntaș în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi ai lumii, conform revistei economice americane Forbes, pentru a patra oară în cariera sa.

Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume după ce a semnat contractul cu clubul saudit Al-Nassr, iar Forbes aproximează că veniturile sale totale ajung la aproximativ 200 de milioane de dolari, devenind în acest fel un record istoric pentru un jucător de fotbal.

Sumele câștigate din activitățile sportive pe teren ajung la 200 de milioane de dolari, în timp ce banii luați din activitățile extra-sportive se ridică la 60 de milioane de dolari, datorită contractelor de sponsorizare încheiate cu mai multe mărci, care utilizează audiența sa masivă de 629 de milioane de urmăritori pe Instagram sub numele de „CR7”.

De asemenea, jucătorul spaniol de golf, John Rahm, a urcat pe locul doi în acest top, după participarea sa remarcabilă în competiția LIV Golf, susținută financiar de Arabia Saudită.

John Rahm a câștigat în două turnee majore și s-a alăturat LIV Golf în luna decembrie, acțiune care a provocat o mare agitație în lumea golfului. Presa de specialitate a dezvăluit că actualul număr cinci mondial va primi cel puțin 300 de milioane de dolari.

În afară de această garanție, Rahm a acumulat o avere de 218 milioane de dolari și se alătură lui Ronaldo ca fiind singurii doi sportivi care au depășit pragul de 200 de milioane de dolari.

Citește și: O aeronavă TAROM va purta numele „Nadia Comăneci”. Sportivii români vor zbura la Jocurile Olimpice de la Paris cu aeronava

Ronaldo și Messi, cei mai bine plătiți sportivi din lume
Ronaldo și Messi, cei mai bine plătiți sportivi din lume

Messi câștigă „doar” 135 de milioane de dolari

Pe al treilea loc în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi se află argentinianul Lionel Messi, câștigător a opt Baloane de Aur, care a făcut o mutare profitabilă în Major League Soccer, la Inter Miami, astfel câștigând 135 de milioane de dolari.

La vârsta de 36 de ani, campionul mondial a câștigat 65 de milioane de dolari din activitățile sportive pe teren, iar 70 de milioane le-a făcut din acordurile semnate cu sponsori de top precum Adidas și Apple.

Pe locul 4 se află baschetbalistul american LeBron James, superstarul echipei Los Angeles Lakers. Acesta are un venit de 128,2 milioane de dolari, deși se apropie de retragere la vârsta de 39 de ani, după ce a devenit primul jucător NBA care a marcat peste 40.000 de puncte în carieră. Pe de altă parte, însă, acesta intenționează să participe la Jocurile Olimpice din această vară, chiar înainte de retragere.

Giannis Antetokounmpo, vedeta de la Milwaukee Bucks, se clasează pe locul cinci în clasamentul Forbes privind cei mai bine plătiți sportivi, cu venituri care ajung la 111 milioane de dolari, în vreme ce căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, a ajuns pe locul al șaselea, cu 110 milioane de dolari.

Vezi și alte știri: Confruntare de milioane! Antena 1 dă în judecată Pro TV, alături de chefii Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu