- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 300.000 de persoane au luat cu asalt granițele țării

26 Dec, 10:46 • Bumbeneci Diana
Aglomerație record la granițele din România. În doar 48 de ore, peste 300.000 de oameni au efectuat formalitățile de trecere a frontierelor.
Peste 300.000 de persoane au luat cu asalt granițele țării

Nu mai puțin de 341.600 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 83.000 de mijloace de transport au efectuat formalităţile de control la granițele țării. Aceștia au fost prezenți, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, în perioada 24-25 decembrie, a informat luni IGPF.

Aglomerație la granițele țării

Conform anunțului făcut de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, pe sensul de intrare în România, au fost 203.274 de persoane, dintre care 18.325 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 25.12.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.162.216 de cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Români la granițele țării
Români la granițele țării

Mai multe detalii legate de situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Cât despre activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 58 de fapte ilegale. Este vorba despre 36 de infracţiuni şi 22 de contravenţii, toate  săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost bunuri ridicate în vedere confiscării, în valoare de aproximativ 66.500 lei. Mai mult, valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 20.000 lei.

Tot în ultimele ore nu s-a permis intrarea în ţară a 29 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 27 de cetăţeni români din diferite motive legale. Poliţia de Frontieră anunță că acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Ai mai putea citi: România ar putea fi votată separat de Bulgaria, în viitoarea ședință dedicată aderării la Schengen. Ciucă: „Vom continua toate demersurile”

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult