- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petre Daea, de partea legumicultorilor. „Este momentul şi trebuie să îi stimulăm şi prin vorbe şi prin fapte”. Prețurile urmează să stagneze în 2023

03 Feb, 09:24 • Polojan Tudor
Petre Daea, ministrul agriculturii, merge să viziteze piețele. Acesta a fost deja la câteva dintre piețele locale din București și spune că prețurile sunt pe măsura nevoilor românilor.
Petre Daea, de partea legumicultorilor. Este momentul şi trebuie să îi stimulăm şi prin vorbe şi prin fapte. Prețurile urmează să stagneze în 2023

Ministrul spune că ofertele prezente în piețe sunt de bun simț, acestea asigurând nevoia de hrană a românilor. Petre Daea este de părere că sunt prețuri care respectă munca celor care întorc brazda, scrie stiri pe surse.ro.

Ne aşteptăm la o stagnare şi o scădere a preţurilor, nu esenţială, spune ministrul, însă  încet, încet, piaţa s-a liniştit datorită celor două aspecte obiective ale pieţei.

„Pe de o parte, la o ofertă constantă pe care am avut-o şi din acest punct de vedere trebuie felicitaţi de fermierii români care într-un an agricol greu, foarte dificil, un an cu mari probleme din punct de vedere al climei, au putut să obţină prin munca lor rezultate de producţie care i-au conferit României posibilitatea să aibă cantitatea de cereale necesare.

Practic să aprovizioneze ţara cu principalele produse agroalimentare. Pe de altă parte, iată că şi legumicultorii, prin programele speciale care au fost instituite şi păstrate de-a lungul vremii, cu subvenţii de la bugetul statului au putut oferi pe piaţă legume tot timpul” a declarat ministrul Daea.

Te-ar mai putea interesa și: Bicicleta furată a unui bărbat din Germania, în valoare de 4.300 de euro, găsită în Vrancea după trei luni

Petre Daea vizitează piețele/ foto sugestiv
Petre Daea vizitează piețele/ foto sugestiv

Petre Daea, ministrul care stimuează prin fapte și vorbe

Ministrul Agriculturii este de părere că nimic rău nu se mai poate întâmpla pe piețele din România. Acesta spune că nu este cazul să ne așteptăm la dispariția anumitor produse de pe piață.

Tot el subliniază faptul că legumicultorii și zootehniștii au nevoie, în acest moment, să fie susținuți din toate punctele de vedere. Le putem cumpăra produsele din piețe sau putem promova munca acestora.

„Este momentul şi trebuie să îl stimulăm şi prin vorbe şi prin fapte, spunând să folosim produsele româneşti, să le creăm culoare de valorificare, indiferent unde se află şi prin ce mijloace, în aşa fel încât să dăm o mână de ajutor fermierilor români, cumpărându-le produsele şi răspunzând pretenţiilor şi gusturilor consumatorilor, care se îndreaptă mai tot timpul către produsele româneşti, fiind de mai bună calitate, mai sigure, mai gustoase şi mai ieftine, să ştiţi”, a spus ministrul agriculturii, Petre Daea.

Te-ar mai interesa și: Anunțul zilei! Românii pot lua amendă de până la 1.000 lei. Legea a fost adoptată de Klaus Iohannis

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult