- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petre Daea, despre o viitoare discuție cu omologul său austriac: „Am ocazia să transmit ceea ce simt ca om, ca român şi din acest punct de vedere nu voi avea nicio rezervă”

10 Dec, 19:24 • Gabriela Andreescu
Ministrul Agriculturii Petre Daea a fost întrebat de jurnaliști care va fi reacția sa când se va întâlni cu omologul austriac, întrevedere la care va aborda subiectul aderării ţării noastre la Schengen. Oficialul de la Ministerul Agriculturii a precizat că îi va strânge mâna şi o să îl informeze, într-o manieră diplomatică, despre valul de consternare stârnit de decizia Austriei în privința aderării României la Schengen
Petre Daea, despre o viitoare discuție cu omologul său austriac: „Am ocazia să transmit ceea ce simt ca om, ca român şi din acest punct de vedere nu voi avea nicio rezervă”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost întrebat de jurnaliști care va fi reacția sa când se va întâlni cu omologul austriac, întrevedere la care va aborda subiectul aderării ţării noastre la Schengen. Oficialul de la Ministerul Agriculturii a precizat că îi va strânge mâna şi o să îl informeze, într-o manieră diplomatică, despre valul de consternare stârnit de decizia Austriei în privința aderării României la Schengen

„Nu voi folosi acest prilej pentru a muştrului pe cineva, dar cu siguranţă îi voi strânge mâna şi o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune ceea ce merită să fie spus şi anume că întreaga Românie este consternată de această măsură pe care a luat-o Austria şi din acest punct de vedere am ocazia să transmit ceea ce simt ca om, ca român şi din acest punct de vedere nu voi avea nicio rezervă”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii Petre Daea, se va întâlni cu omologul său austriac
Ministrul Agriculturii Petre Daea, se va întâlni cu omologul său austriac

Petre Daea a declarat că va face ce este convenabil pentru România şi nu va sta niciodată cu capul plecat

Întrebat dacă va mai merge la schi în Austria sau dacă va renunţa la un cont într-o bancă cu capital austriac, Petre Daea a răspuns: „Nu m-am dus la schi şi dacă m-aş duce, m-aş duce în România, avem suficiente zone în care se poate schia”.

„Nu practic acest sport. Dar chiar dacă l-aş practica, nu m-aş duce pentru că nu am cunoscut încă în întregime ţara pe care vreau să o cunosc şi îi îndemn pe toţi să cunoască România şi să stea în perimetrul acesta al interesului statal pe care îl avem”,a completat ministrul PSD.

Oficialul de la Ministerul Agriculturii a ținut să precizeze că interesul României primează întotdeauna, iar ca reprezentant al statului român, este de datoria sa să impună demnitate:

„Eu nu am stat niciodată cu capul plecat şi nu voi sta niciodată. Voi face ceea ce este convenabil pentru ţară, potrivit pentru România şi să vă asigur că nu voi sta niciodată cu capul plecat”, a conchis Daea.

Citește și: Sancțiunile occidentale i-au sărăcit în medie cu 27% pe miliardarii Rusiei. Iată loviturile financiare încasate în ultimul an de oligarhii apropiați Kremlinului

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult