- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petre Daea, noi declarații despre problema cerealelor ucrainene. Ministrul Agriculturii confirmă că restricțiile se pot prelungi. „Nu rămân cereale în România după tranzit”

04 May, 21:37 • Lupu Alexandra
Petre Daea, declarații de interes despre problema cerealelor ucrainene. Ministrul Agriculturii susține că nu vor rămâne cereale în România după tranzit.
Petre Daea, noi declarații despre problema cerealelor ucrainene. Ministrul Agriculturii confirmă că restricțiile se pot prelungi. „Nu rămân cereale în România după tranzit”

Petre Daea a dat mai multe declarații în cursul zilei de astăzi, 4 mai, în ceea ce privește problema cerealelor ucrainene. Concret, ministrul Agriculturii a menționat că restricțiile de import al produselor din Ucraina se pot prelungi și după data de 5 iunie, dacă situația cere acest lucru, informează agro-tv.ro.

Petre Daea, noi declarații

Petre Daea a declarat în cursul zilei de astăzi că restricțiile de import pentru cerealele ucrainene pot continua și după data de 5 iunie, dacă situația va cere acest lucru. Ministrul Agriculturii a menționat că, până la acel moment, situația va fi analizată constant, mai ales pentru că România se va bucura de o recoltă mare.

El a precizat că va continua discuțiile cu omologul său ucrainean, tocmai din dorința de a găsi cele mai bune soluții pentru problema cerealelor. Totodată, Petre Daea a afirmat că nu vor rămâne cereale în România după tranzit.

Mai mult decât atât, ministrul Agriculturii și-a exprimat încrederea față de autoritățile române, spunând că este sigur că acestea își vor face datoria în cele ce urmează. Petre Daea a menționat că la ora actuală se face inventarul stocurilor din țară. Fermierii trebuie să prezinte date pentru a se analiza situația.

Te-ar putea interesa și: Revenire puternică a producției de cereale din România! Spațiul pentru cerealele ucrainene ar putea fi limitat în Portul Constanța

„Culoarele tradiționale de transport au fost torturate din cauza războiului.

Peste noapte nu se pot face depozite noi. Sunt convins că nu rămân cereale în România după tranzit pentru că autoritățile își vor face datoria.

Acum facem inventarul stocurilor din România, am cerut date de la fermieri”, a spus Daea.

Petre Daea
Petre Daea

Întrebat despre măsurile de reducere a prețului la lapte, Petre Daea a spus că o evaluare față de această situație se va face după 6 luni. În continuare, ministrul a precizat că producătorii nu trebuie să reducă prețul laptelui.

„După șase luni de zile vom evalua care este situația.

Producătorii nu trebuie să reducă prețul laptelui”, a explicat Daea.

În ceea ce privește noul pachet de sprijin pentru agricultori, oferit de Uniunea Europeană, ministrul a declarat că „fermierii români nu stau în banii de la UE”. În continuare, Petre Daea a relatat că nu se simte stresat de rotativa guvernamentală. Din acest punct de vedere, ministrul a confirmat că el va rămâne în funcția lui de lucrător al ogoarelor și de specialist.

„Eu rămân în funcția mea de lucrător al ogoarelor și de specialist, eu rămân tot timpul în această activitate a inginerului agronom care știe ce trebuie făcut în agricultura țării românești”, a declarat Daea.

Citește și despre următorul subiect: Recolta puternică de grâu în România în 2023! Sunt așteptate cantități impresionante de cereale după seceta de anul trecut