- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petre Roman primește o pensie fabuloasă în fiecare lună. Care e activitatea cu care își mărește veniturile

04 Nov, 11:05 • Claudia Simion
Petre Roman are o pensie fabuloasă și, pe lângă asta, mai are o activitate din care câștigă bani lunar.
Petre Roman primește o pensie fabuloasă în fiecare lună. Care e activitatea cu care își mărește veniturile

Petre Roman a dezvăluit care e pensia pe care o primește lunar și ce face în plus ca să își mărească veniturile. Fostul premier al României a mărturisit că e mulțumit de suma venită la sfârșit de lună.

Are 76 de ani și își continuă și acum activitatea profesională. Petre Roman predă la Universitatea Swiss UMEF, o universitate de prestigiu din Geneva, înființată în anul 1984. Instituția are filale în Europa, dar și în Asia și Africa de Vest, la Burkina Faso.

„Într-adevăr, am fost ales în funcția de președinte al acestei universități private unde deja predau cursuri de Relații Internaționale și Cooperare Globală, Luarea deciziilor în condiții de risc și incertitudine. Asta nu înseamnă că o să mă mut acolo”, spunea, în urmă cu ceva vreme, Petre Roman.

Citește și Beneficii pentru producătorii români. Ministrul Petre Daea a semnat un acord cu Penny și Casa de Comerț Unirea

Ce pensie încasează lunar Petre Roman

Petre Roman încasează o sumă de 10.000 de lei pe lună datorită pensiei sale speciale. Premierul nu a dezvăluit și ce salariu are în alitate de profesor la universitatea din Geneva.

„Eu și acum muncesc pentru a câștiga un ban în plus. Sunt profesor și țin niște cursuri pentru care sunt bine plătit, sunt și președinte și profesor la o universitate din Geneva pentru care de asemenea sunt bine plătit și am și pensia mea. Am pensia mea și pensia specială care a fost restabilită acum trei luni. În cazul meu, fiind vorba de mai multe mandate, cinci mandate, am pensia de 10.000 de lei”, a declarat Petre Roman la Antena 3.

Petre Roman a fost, președinte al Senatului în perioada 1996-2000. Apoi a fost ministrul Afacerilor Externe în perioada 1999-2000, deputat timp de patru ani, între 1992 și 1996 și prim-ministrul țării între 1989 și 1991.

Citește și Petre Roman a dezvăluit ce pensie încasează lunar. „ Am pensia mea și pensia specială care a fost restabilită acum trei luni”

Tags: