- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petre Roman a dezvăluit ce pensie încasează lunar. „ Am pensia mea și pensia specială care a fost restabilită acum trei luni”

04 Nov, 01:39 • Gabriela Andreescu
Petre Roman a dezvăluit ce pensie încasează lunar. Fostul şef de la Palatul Victoria a declarat ăn cadrul unei emisiuni TV că încă munceşte pentru a câştiga mai bine, este profesor, şi încasează şi pensie.
Petre Roman a dezvăluit ce pensie încasează lunar. „ Am pensia mea și pensia specială care a fost restabilită acum trei luni”

Invitat în cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN, Petre Roman, primul premier al României post-revoluționare a răspuns fără menajamente întrebărilor jurnaliștilor cu privire la veniturile sale lunare.

Petre Roman a dezvăluit că nu s-a retras din activitatea profesională și mai muncește și în ziua de astăzi, pentru a se întreține.

Pe lângă pensia pe care o primește de la stat, în urma celor cinci mandate executate de-a lungul anilor, fostul premier ține cursuri la o universitate de prestigiu din Geneva, care-i oferă un onorariu satisfăcător.

„Eu şi acum muncesc pentru a câştiga un ban în plus. Sunt profesor şi ţin nişte cursuri pentru care sunt bine plătit, sunt şi preşedinte şi profesor la o universitate din Geneva pentru care de asemenea sunt bine platit şi am şi pensia mea,” a declarat Petre Roman.

În ceea ce privește veniturile de la stat ca urmare a funcțiilor deținute de-a lungul timpului, Petre Roman  a declarat că beneficiază și pensia de bază, la care se adaugă și cea specială, care a fost restabilită în urmă cu trei luni. Iar suma de care beneficiază, din cumularea celor două pensii, este una consistentă:

„În cazul meu, fiind vorba de mai multe mandate, cinci mandate, am pensia 10.000 de lei”, a spus fostul premier

Petre Roman a dezvăluit ce pensie încasează lunar
Petre Roman a dezvăluit ce pensie încasează lunar

În vârstă de 76 de ani, Petre Roman preferă să își continue activitatea profesională.

Fostul politician predă la Universitatea Swiss UMEF din Geneva, o instituție privată care a fost înființată în 1984. Instituția are filale în Europa, dar și în Asia și Africa de Vest, la Burkina Faso.

„Într-adevăr am fost ales în funcția de președinte al acestei universități private unde deja predau cursuri de Relații Internaționale și Cooperare Globală, Luarea deciziilor în condiții de risc și incertitudine. Asta nu înseamnă că o să mă mut acolo”, a spus în trecut Petre Roman jurnaliștilor

Citește și: Peste 150.000 de angajați din MAI și MApN au pensii speciale. Care este cea mai mare, dar şi cea mai mică pensie

Tags:
Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult