- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petrom scumpește a cincea oară carburanții. Care sunt prețurile pentru benzină și motorină pe 16 aprilie

16 Apr, 10:29 • Bumbeneci Diana
Petrom, a cincea scumpire a carburanților din luna aprilie. Iată care sunt noile prețuri.
Petrom scumpește a cincea oară carburanții. Care sunt prețurile pentru benzină și motorină pe 16 aprilie

Prețul carburanților a crescut la Petrom marți 16 aprilie. În a doua zi a săptămânii, benzina și motorina s-au scumpit cu câte 4 bani pe litru, potrivit peco-online.

Petrom scumpește a cincea oară carburanții

Ultima modificare de preț a avut loc vineri la prânz, conform Monitorul Prețurilor,moment în care s-a majorat prețul benzinei standard cu 4 bani pe litru. Prețul motorinei a rămas atunci neschimbat.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează marți 16 aprilie 2024 următoarele prețuri: 7,37 lei pentru un litru de benzină standard și 7,54 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 7,31 lei și 7,38 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,52 lei și 7,55 lei pe litru.

Carburanți Petrom
Carburanți Petrom

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a mai scumpit benzina și motorina, marți dimineață, 09 aprilie, cu 4 bani pe litru. Apoi, joi dimineață, a redus prețurile cu câte un ban pe litru.

În zilele de 4 și 5 aprilie, Petrom a majorat prețurile la benzina standard și motorina standard cu câte 4 bani pe litru în fiecare zi.

În total, în cursul acestei luni, prețul benzinei a crescut cu 19 bani pe litru, iar cel al motorinei cu 16 bani.

Comparativ cu luna precedentă, prețul mediu per litru de benzină s-a ridicat cu 3,2%, astfel că un plin (50 de litri) costă acum cu 11,5 lei mai mult decât acum 30 de zile. În ceea ce privește motorina, prețul mediu per litru a înregistrat o creștere de 1,2%, aducând un cost suplimentar de 4,5 lei la un plin (50 de litri) față de acum 30 de zile.

În prezent, România se clasează pe locul al treilea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai accesibilă benzină, după Bulgaria și Malta. În ceea ce privește motorina, țara noastră ocupă și ea locul al treilea între statele UE în ceea ce privește prețul cel mai mic pentru acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Vezi și: Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor. Ce bani vor primi angajații

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult