- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Piața hotelieră din Iași ia avânt. Anunțul unui consultant în turism: se vor deschide cel puțin 4 hoteluri de brand internaţional

28 Aug, 12:53 • Lupu Alexandra
Mai multe hoteluri în Iași. Anunțul unui consultant în turism.
Piața hotelieră din Iași ia avânt. Anunțul unui consultant în turism: se vor deschide cel puțin 4 hoteluri de brand internaţional

Tot mai mulți turiști sunt interesați să viziteze Iașiul, datorită efervescenței economice și culturale. Dat fiind faptul că cererea este în creștere, capacitatea de cazare din oraș este insuficientă, informează Ziarul Financiar. Din acest punct de vedere, un consultant în turism a făcut anunțul: pe piața hotelieră se vor deschide cel puțin 4 unități de cazare de brand internaţional în următorii ani.

Piața hotelieră din Iași ia avânt

În foarte multe situații, de efervescența turistică a Iașiului ajung să se bucure chiar și orașele din apropiere. Acest lucru se întâmplă tocmai pentru că cererea este mare, însă capacitatea de cazare nu reușește să facă față.

Vezi și: VACANŢE 2023: Aplicaţia gratuită care îţi arată hotelurile şi restaurantele cu autorizaţie

„La unele conferinţe interna­ţionale, luăm cazare şi în Piatra Neamţ şi în Târgu-Neamţ, pentru a putea asigura tuturor cazare”, a spus pentru ZF Mihai Chirica, primarul Iaşiului.

Anul 2022 a adus cei mai mulți turiști în Iași. Orașul a fost vizitat de peste 360.000 de oameni, peste nivelul din 2019. Iaşiul este pe locul cinci în topul celor mai vizitate oraşe din România, după Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Cluj-Napoca.

Robert Eșanu a declarat că piața hotelieră din Iași nu este suficient de dezvoltată. Consultantul în turism a precizat că piața va crește, orașul se va dezvolta vertiginos, însă Iașiul are nevoie și de hoteluri.

Iași
Iași

„Piaţa hotelieră din Iaşi este insuficient dezvoltată, predomină hotelurile vechi. Suntem în discuţii cu investitori din Iaşi. Piaţa va creşte, oraşul se va dezvolta vertiginos, dar un oraş care se dezvoltă are nevoie şi de hoteluri”, spune Robert Eşanu, consulant în turism.

Din acest punct de vedere, consultantul în turism a afirmat că cel puțin patru hoteluri de brand internațional se vor deschide în Iași în următorii ani. Orașul are doar două unități de cazare de brand internațional și anume Ramada şi Hampton by Hilton, iar la acestea se mai adaugă şi hoteluri sub mărci propii anume Unirea şi International. Acestea sunt cele cele mai mari hoteluri din oraş.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Începe programul „Litoralul pentru toți”! Prețurile pornesc de la 35 de lei pe noapte în hotelurile de la Marea Neagră