- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Plajele noi de pe litoralul românesc au rămas ale nimănui. Licitaţiile vor începe în aprilie, însă prea târziu pentru a fi amenajate la timp

03 Feb, 13:51 • Fundeanu Madalina
Plajele noi de pe litoral au rămas ale nimănui. Operatorii economici spun că nu vor fi gata la timp pentru sezonul estival din acest an.
Plajele noi de pe litoralul românesc au rămas ale nimănui. Licitaţiile vor începe în aprilie, însă prea târziu pentru a fi amenajate la timp

Se pare că și anul acesta debutul sezonului estival pe litoralul din România va fi unul cu probleme. Au fost realizate zeci de hectare de plaje noi, care, din păcate, nu au fost atribuite nimănui, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Plajele noi de pe litoral au rămas ale nimănui. Nu vor fi gata la timp pentru sezonul estival din acest an

Licitaţiile sunt programate să înceapă cel mai devreme în luna aprilie 2024, însă este oricum prea târziu pentru a fi amenajate la timp, spun operatorii economici.

Mai exact, 57 de sectoare de plajă sunt ale nimănui, pentru că vechile contracte cu cei care le operau au expirat anul trecut.

În ciuda acestui lucru, Administraţia Apele Române nu vine cu nicio veste despre organizarea licitaţiei anuale. Cele mai multe plaje neamenajate se află în Eforie: peste 30 de suprafeţe uriaşe de nisip arată ca un imens şantier.

Te-ar putea interesa și: Vești bune pentru călători! Aeroporturile renunță la această regulă privind bagajele de mână! 

plaje în șantier
plaje în șantier

În cel mai optimist scenariu, licitaţiile vor avea loc la începutul primăverii. Abia apoi sectoarele de plajă licitate vor fi predate chiriașilor. Totuși, este prea târziu pentru amenajarea lor pentru 1 Mai, când se deschide sezonului estival, susțin operatorii.

Pe de altă parte, nu este exclusă nici varianta ca rezultatatele licitaţiilor să fie atacate în instanţă, lucru care ar putea duce la suspendarea întregului proces de închiriere a plajelor.

Tot turiştii vor fi cei care vor suporta majorările de preţuri pentru autorizaţiile operatorilor. Din cauza acestor probleme, o parte dintre turişti spun că preferă să meargă pe plajele din alte ţări.

Pe litoral sunt sute de operatori de plajă iar mulţi au contractele expirate. Pe lângă preţurile mari pentru un şezlong sau o umbrelă, turiştii care vor merge anul acesta la mare vor avea parte şi de alte surprize neplăcute. S-ar putea să găsească plajelele neamenajate.

Dacă Guvernul nu va ține cont de doleanțele operatorilor economici, mai multe plaje nu vor fi gata la 1 mai să își primească turiștii în condiții optime.

Vezi și alte știri: Troleibuzele noi de la Solaris nu circulă în București din cauza unor probleme electronice. PMB anunță când se va remedia problema