- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Plăți cu cardul și coduri QR vor introduse în piețele din România: „Încercăm să fim mult mai transparenţi”

05 Apr, 15:50 • Dan Stan
În curând, românii vor putea plăti pentru produsele din piață folosind cardul. Specialiștii din agricultură au vorbit despre acest obiectiv în cadrul unui eveniment desfășurat recent.
Plăți cu cardul și coduri QR vor introduse în piețele din România: „Încercăm să fim mult mai transparenţi

Comerțul în piețe are mari șanse de a trece foarte curând, la următorul nivel. Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) susține că-și dorește introducerea plății cu cardul.

Mai precis, este vorba despre extinderea proiectului „Plata cu cardul la piață”. Astfel, prin intermediul aceluiași program, vor fi introduse și coduri QR, cu ajutorul cărora clienții vor putea verifica atestatele producătorilor.

„Proiectul a început, a fost implementat cu succes în câteva oraşe din ţară – Sibiu, Bucureşti, în sectorul 1, Iaşi şi Galaţi. Colaborarea cu Mastercard şi Patria Bank continuă în acest sens, proiectul se va dezvolta, se va extinde pentru că este un proiect foarte bun, foarte bine primit de producători, cât şi de cumpărători.

Este o modalitate simplă, eficientă de a face cumpărături, iar prin această modalitate venim în sprijinul generaţiilor tinere pe care dorim să le aducem în piaţă, pe care încercăm să le ajutăm să descopere gustul produsului românesc”, a declarat preşedintele AAPR, Teodor Ioan Birţ, în cadrul evenimentului „Piaţa agroalimentară – continuitate pentru comunitate”, citat de Agerpres.

 

De ce va fi utilizat codul QR în piețe

 

Codul QR va ajuta oamenii să afle mai multe lucuri despre produsele pe care doresc să le achiziționeze, susține specialistul.

„Codul QR este o altă modalitate prin care încercăm să fim mult mai transparenţi. Deja este implementată în piaţa din Alexandria şi în următoarea perioadă se va extinde şi în celelalte pieţe din ţară.

Este vorba despre un cod pe care îl poate tasta oricine, simplu, cu ajutorul unui telefon, iar în urma acestei tastări putem să avem în prima fază datele de identificare ale celui care este la masă, deci, practic, putem verifica dacă este producător şi dacă produsele pe care le are pe masă corespund cu cele din carnetul de producător.

Ştiţi foarte bine că una dintre temerile celor care vin să cumpere din piaţă este de a nu fi păcăliţi, în sensul în care să nu meargă la standurile de producători şi să dea peste comercianţi acolo, motiv pentru care prin această metodă au siguranţa că fac aceste cumpărături direct de la producători”, a explicat Teodor Ioan Birţ.

Tags: