- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Plățile pentru medicii de familie au fost reluate! CNAS anunţă că a distribuit fondurile necesare

13 Dec, 17:56 • Fundeanu Madalina
Medicii de familie își vor primi banii! CNAS a anunțat că a distribuit în teritoriu fondurile necesare.
Plățile pentru medicii de familie au fost reluate! CNAS anunţă că a distribuit fondurile necesare

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, miercuri, că a transmis caselor din teritoriu fondurile necesare plăţii furnizorilor de servicii medicale. Astfel, plățile pentru medicii de familie pot fi reluate, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Problemă rezolvată: medicii de familie își vor primi banii!

Conform unui comunicat al CNAS, în cursul zilei de marţi, casele din teritoriu au primit filele de buget care asigură decontarea obligaţiilor de plată înregistrate la finele lunii noiembrie 2023 pentru toate domeniile de asistenţă medicală.

Filele de buget asigură decontarea proporţională cu creditele bugetare alocate prin Hotărâre de Guvern pentru acoperirea obligaţiilor de plată cu termen scadent în decembrie 2023 pentru toate domeniile de asistenţă medicală.

Casele din teritoriu au primit fondurile necesare plăţii pentru creditele de angajament necesare acordării serviciilor medicale şi medicamentelor, inclusiv a programelor naţionale de sănătate curative, până la finele anului 2023.

Te-ar mai putea interesa și: Medicii de familie din mai multe judeţe şi-au închis cabinetele! Statul nu le mai plăteşte serviciile

medici
medici

„În continuare, CNAS, cu sprijinul ministerelor Sănătăţii şi Finanţelor, va face toate demersurile legale pentru acoperirea financiară corespunzătoare a serviciilor medicale prestate în beneficiul persoanelor asigurate de furnizorii aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate şi pentru respectarea tuturor obligaţiilor contractuale de plată”, precizează reprezentanţii Casei.

Medicii de familie din mai multe judeţe au intrat ieri în grevă și au închis cabinetele, pentru că statul nu le mai plătea serviciile. Ultimii bani i-au încasat pentru luna septembrie.

„Ne așteptăm ca de sărbători să fim cu buzunare legale, în condițiile în care personalul trebuie răsplătit pentru munca prestată. Taxele trebuie achitate la statul român, contractele trebuie onorate, toate utilitățile trebuie plătite. Nimeni nu ne iartă pentru ceea ce n-am putea face să aducem bani de acasă”, spunea Ileana Mihăescu, medic de familie.

Casele de Asigurări de Sănătate au reuşit să achite până acum facturile pentru luna octombrie, decât în unele cazuri şi decât paţial. Sunt medici care au primit dar 60% din bani, deşi până acum ar fi trebuit să încaseze şi deconturile pentru luna noiembrie.

Vezi mai multe știri: Ordonanța privind creșterea salarială a profesorilor, publicată din greșeală în dezbatere publică! Marcel Boloș: „24 de ore de muncă continuă…să admitem că pot să existe și astfel de greșeli”