- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pleci cu bagaj, dar rămâi fără el în România. Cum se fură bagajele în Aeroportul Otopeni

19 Oct, 21:27 • Oprea Alina
Două persoane care au venit din SUA și Canada au avut neplăcuta experiența de a le fi furate bagajele în Aeroportul Otopeni. Odată ajunși la banda repartizată zborului lor, aceștia au realizat că le lipsesc bagajele!
Pleci cu bagaj, dar rămâi fără el în România. Cum se fură bagajele în Aeroportul Otopeni

Doău persoane care călătoreau din Sua și Canada au constatat în Aeroportul Otopeni, la banda corespunzătoare zborului lor, că bagajele lor lipsesc. Au urmat procedura care trebuia, înaintând către biroul Lost&Found, comunicând și cu aeroportul din Varșovia pentru că acolo au avut escala. Cele două persoane au aflat, după foarte multe luni, că bagajele lor au fost furate chiar sub nasul lor în Aeroportul Otopeni „Henri Coandă”.

Te-ar putea interesa și: Anunț pentru călători: un aeroport important din România se închide! Zborurile vor fi redirecționate către București

Bagaje pierdute în Aeroportul Otopeni

Acest eveniment neplăcut s-a petrecut în anul 2021, mai exact, pe 29.10.2021 și avea trei bagaje. Acesta a călătorit pe ruta Chicagi – Varșovia – București, iar bagajele lui se aflau pe banda 2 care era alocată rutei sale. B-ărbatul și-a urmărit bagajele pe bandă, însă din cele trei bagaje el și-a găsit doar două din acelea.

Aeroport Otopeni
Aeroport Otopeni

Bărbatul a urmat toate procedurile pentru a-și da seama ce s-a întâmplat cu al treilea bagaj al său, luând legătura cu aeroporturile Chicago și Varșovia, însă acestuia i s-a adus la cunoștință că bagajele sale au plecat la timp pentru a ajunge în Aeroportul Otopeni. Astfel, și-a dat seama că bagajul s-a pierdut odată ce a ajuns în România. Valoarea trolerului său era estimat la 5.000 de dolari americani, bărbatul având obiecte valoroase, haine, pachete de cafele, iar lista poate continua.

O altă persoană, în aceeași zi, a pățit un lucru similar, însă venise în România cu o cursă din Toronto, cu escală în Varșovia. Imaginile de supraveghere au salvat viața femeii în cauză, întrucât situația acestia a fost rezolvată.

O reclamație similară avea să depună și o altă persoană care aterizase pe Otopeni în aceeași zi, 29.10.2021, dar cu o cursă din Toronto-Varșovia-Otopeni. Femeia a reclamat că și ei i-a dispărut o geantă dintre cele pe care le avusese la cală. Situația a fost rezolvată tot cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale aeroportului.

Bărbatul care a luat cele două trolere a plecat din Aeroprtul Otopeni fără suspiciuni, ar odată prins, acesta a fost condamna la sentință definitivă de Curtea de Apel București la 1 an și 4 luni cu suspendare și plata sumei de 7.600 de euro daune persoanelor în cauză, potrivit ziare.com.

Te-ar p0utea intresa și: Dan Air, pierderi de 2,6 milioane de euro din cauza programului în care funcționează Aeroportul din Braşov