- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ploile, grindina și vântul „mătură” România. ANM anunță prognoza meteo până pe 31 mai

27 May, 07:17 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele zile. România nu scapă de ploi și grindină în mare parte a teritoriului.
Ploile, grindina și vântul „mătură” România. ANM anunță prognoza meteo până pe 31 mai

Conform meteorologilor de la ANM, în prima zi a săptămânii, în România, valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în ziua anterioară în sud, centru și est, în timp ce, în restul țării, nu vor avea variații semnificative. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate și averse în Dobrogea și Moldova, unde vor fi însemnate cantitativ (peste 15…25 l/mp), local la munte, pe suprafețe mici în Transilvania și Muntenia și izolat în celelalte regiuni. Pe alocuri vor fi descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua, viteze în general între 45 și 60 km/h, în centru, sud-est și zonele montane, iar cu totul trecător și la intensități mai mici și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 16 grade.

Meteo București

Valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în ziua anterioară. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab. Vântul va avea unele intensificări ziua, dar va sufla slab și moderat pe parcursul nopții. Temperatura maximă va fi în jurul a 23 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

Meteo marți, în țară

În estul, sudul și centrul țării vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și izolat vor fi căderi de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar averse slabe se pot semnala doar pe spații mici. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua pe crestele montane și de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

Te-ar mai putea interesa: Anunțul zilei de la Guvern! Se oferă un nou sprijin financiar în 2024. Sunt în joc 2.500.000 lei

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar mai accentuate și vor fi perioade cu averse și, mai ales după-amiaza, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

Meteo miercuri, în țară

Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice în zonele deluroase și montane, în nord-estul, centrul și sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza și seara, local se vor înregistra cantități de apă însemnate și izolat vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade.

Meteo București

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, mai ales după-amiaza, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 23 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade.

Meteo joi, în țară

Vremea se va menține în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în majoritatea regiunilor. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă pe alocuri mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

Meteo în București

Cerul va avea temporar înnorări și vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Meteo vineri, sâmbătă și duminică – primele estimări:

Vremea va deveni treptat calduroasă în cea mai mare parte a țării, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi în diminuare.
În Capitală, vremea va deveni treptat calduroasă, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi redus.

Citește și: Românii care vor avea în viitor cele mai mari creșteri la pensie. Daniel Baciu: „Vor vedea creșteri de peste 80-90%”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult