- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ploile mătură România. ANM anunță zonele afectate până pe 26 aprilie

25 Apr, 16:34 • Bumbeneci Diana
ANM anunță că ploile revin în România. A fost emisă o nouă alertă de vreme severă.
Ploile mătură România. ANM anunță zonele afectate până pe 26 aprilie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă meteo pentru ploi care intră în vigoare începând de joi, 25 aprilie, și se va menține activă până vineri dimineață, până la ora 10:00. Conform prognozei, se așteaptă precipitații în majoritatea regiunilor, iar în zonele cu altitudini mari există posibilitatea de ninsoare și lapoviță.

Ploile revin în România

În sudul, centrul și estul țării, se prevăd ploi și chiar descărcări electrice. Anumite zone ar putea fi afectate și de grindină. De asemenea, la altitudini de peste 1.500 de metri, în special în Carpații Meridionali și Orientali, se anticipează că va ninge sau va cădea lapoviță. ANM a transmis și informații despre modificările în prognoza meteo pentru perioada de 1 Mai și pentru sărbătorile de Paște.

„În intervalul menționat, va ploua în sudul, centrul și estul țării. Vor fi mai ales averse, care în regiunile sud-estice vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra local cantități de apă de 15…25 l/mp. La altitudini de peste 1500 m, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, a transmis ANM.

ploi
ploi

ANM a anunțat cum va fi vremea de 1 Mai și Paște

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au transmis că în perioada 1-6 mai, vremea se va răci. Sunt și șanse de ploaie pentru intervalul amintit. Mai ales în București, valorile termice vor fi mai scăzute.

„Dacă privim la intervalul 1 – 6 mai, vom vedea, raportat la medie, că temperaturile vor fi în scădere în toată țara, astfel încât la momentul acesta estimările, soluțiile modelelor ne dau o estimare de răcire pe acel interval. Nu pare foarte drastică, dar nu va mai fi comparabilă cu intervalul de dinainte în care temperaturile maxime se pare că vor atinge valori de până la 27° C.

Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor străbate teritoriul țării noastre, vor traversa țara noastră periodic, prin sisteme frontale, astfel încât se vor semna cam în toate regiunile, pe aproape tot intervalul și foarte probabil săptămâna aceasta să devină și însemnate cantitativ, peste 15, 20, chiar 30 l/mp.

Și în zona capitalei vom avea variații termice de la o zi la cealaltă, temperaturile vor varia săptămâna aceasta de la 15…16° la 20…21°, se încălzește destul de mult în weekend și la începutul săptămânii următoare și din nou, în intervalul 1-6 mai, în capitală se mai răcește. Și aici vor apărea ploile, din când în când, însă nu vor fi de lungă durată”, a mai spus Alina Șerban, meteorolog ANM.

Poți citi și: Schimbare istorică pe piața muncii. Simona Bucura Oprescu: „Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult