- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poliția avertizează: Atenție la femeile cu bebeluşi în braţe care cerşesc la semafor! Ce trucuri folosesc impostoarele

06 Jan, 15:32 • Gabriela Andreescu
Poliţia Locală Sector 6 a anunțat vineri, 6 ianuarie, că un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: mai multe femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor „un bănuţ pentru lapte praf”. Femeile respective, însă, folosesc un truc pentru a impresiona, ceea ce le face impostoare, avertizează oamenii legii
Poliția avertizează: Atenție la femeile cu bebeluşi în braţe care cerşesc la semafor! Ce trucuri folosesc impostoarele

Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei.  În cursul anului 2022, poliţiştii locali din Sectorul 6 au aplicat 291 de sancţiuni pentru cerşetorie, în valoare de 45.450 de lei, informează news.ro.

Care este trucul folosit de impostoare pentru a impresiona trecătorii, conform informării Poliției Locale

”Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor „un bănuţ pentru lapte praf”. Atenţie! Nu vă lăsaţi păcăliţi! În braţele cerşetoarelor nu sunt copii, ci păpuşi din cârpe. Poliţia Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancţionat cu amendă”, anunţă instituţia.

Poliția Locală Sector 6 a scris despre un astfel de eveniment, observat zilele trecute, în intersecţia Cotroceni cu Piaţa Leu:

”Ţi se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în braţe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor. Mulţi, miloşi, îşi deschid imediat portofelele. S-a întâmplat joi, 5 ianuarie, în intersecţia Cotroceni cu Piaţa Leu, unde o astfel de femeie apela la mila şoferilor. „De ce ţii copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?”, a întrebat-o un şofer. „Nu, nuuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte”, a răspuns cerşetoarea. Poliţia Locală Sector 6, aflată prin zonă s-a sesizat în acest caz. A constatat, astfel, că femeia ţinea în braţe nu vreun bebeluş adevărat, ci o „păpuşă” din cârpe, băgate într-o salopetă de copil”, spune Poliţia Locală Sector 6.

Copiii din brațele impostoarelor sunt, de fapt, păpuși învelite în haine, avertizează polițiștii. Sura foro: news.ro
Copiii din brațele impostoarelor sunt, de fapt, păpuși învelite în haine, avertizează polițiștii. Sura foro: news.ro

Citește și: Cinci locuri în care ar putea începe al treilea război mondial în 2023. Unde și-au setat binoclurile experții militari anul acesta?

Scena  descrisă mai sus, surprinsă de oamenii legii, nu este, însă, una singulară. Poliția consideră că acest obicei a luat forma unui fenomen, întrucât a depistat mai multe femei care acționează în mod similar, apelând la mila publicului. Toate, bineînțeles, folosesc păpuși învelite în cârpe pentru a da impresia că țin în brațe un copil.

”Joi au fost prinse trei cerşetoare cu păpuşi din haine, în zone diferite ale Sectorului 6. Săptămâna trecută, de asemenea, alta. Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci şi refuză sprijinul Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei. Azi, 6 ianuarie, o altă femeie cu păpuşă în braţe apela la mila şoferilor în zona Grozăveşti”, arată poliţia locală.

Amploarea fenomenului i-a făcut pe polițiști să concluzioneze că au de-a face cu o rețea bine organizată, cu atât mai mult cu cât unele dintre acestea sunt vechi „clienți” ai poliției:

”Pare a fi o adevărată reţea de cerşetoare cu păpuşi, căci unele persoane prinse în fapt figurează cu acelaşi nume de familie şi au mai fost amendate anul trecut pentru aceeaşi faptă. În total, în cursul anului 2022, poliţiştii locali din Sectorul 6 au aplicat 291 de sancţiuni pentru cerşetorie, în valoare de 45.450 de lei. Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei”, se mai precizează în comunicat.

Citește și: Un singur atac al hackerilor face pagube în medie de 4,4 milioane de dolari. Vezi care au fost cele mai vizate ținte ale infractorilor cibernetici în 2022

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult