- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poliția intră puternic în acțiune! Peste 1.500 de șoferi au rămas fără permise în minivacanța de Revelion

03 Jan, 17:44 • Bumbeneci Diana
Ministerul Afacerilor Interne anunță că polițiștii au acționat în forță în ultimele zile. În minivacanța de Anul Nou, peste 1.500 de oameni și-au luat adio de la permisul de conducere.
Poliția intră puternic în acțiune! Peste 1.500 de șoferi au rămas fără permise în minivacanța de Revelion

Permise de conducere, ridicate pe bandă rulantă! Poliţiştii rutieri au reţinut, în minivacanţa de Revelion, peste 1.500 de permise de conducere. Nu mai puțin de 269 de şoferi au fost depistaţi la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, iar 30 au fost prinşi după ce au consumat droguri, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Permisul de conducere, suspendat pentru 1.5o0 de șoferi

Despre bilanțul intervențiilor oamenilor legii a vorbit Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. Aceasta a prezentat detaliile, în cadrul unei conferințe oficiale de presă.

Ai mai putea citi și:  Ce bani primesc profesorii în 2023. Ligia Deca: „Sigur că echipa Ministerului Educației și-ar fi dorit creșteri mai mari”

Monica Dajbog, MAI. Declarații despre permisele luateFoto: Agerpres.ro
Monica Dajbog, MAI. Declarații despre permisele luate. Foto: Agerpres.ro

„Pentru că, în aceste zile, s-a înregistrat o intensificare a circulaţiei rutiere, poliţiştii au acţionat pe drumurile naţionale, autostrăzi şi în zonele aglomerate pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. Echipajele rutiere au acţionat zilnic în medie cu 279 de aparate radar, dar şi cu dispozitive care semnalează consumul de alcool şi alte substanţe interzise la volan. Ca urmare a încălcării legislaţiei rutiere, au fost retrase 443 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute aproximativ 1.500 de permise de conducere”, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

De altfel, conform informațiilor transmise de Monica Dajbog, continuă identificarea șoferilor complet inconștienți, care își pun viața în pericol și sunt o amenințare pentru ceilalți participanți la trafic. În perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, 269 de şoferi au fost depistaţi la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, iar 30 după ce au consumat droguri.

O acţiune pentru prevenirea producerii accidentelor a fost desfăşurată luni, la întoarcerea din minivacanţa de Revelion. Poliţiştii de la autostrăzi au depistat 45 de şoferi care au pus în pericol ceilalţi participanţi la trafic prin viteza excesivă cu care conduceau. În acest context, polițiștii au anunțat că vor continua să fie prezenți pe străzile din România și nu îi vor ierta pe șoferii care nu țin cont de reguli.

Ai mai putea citi și: Atenționare de călătorie pentru românii care se află sau tranzitează Bulgaria

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult