- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poliția Română a început înscrierile. Se anunță noi condiții de admitere. Iată calendarul admiterii

17 Oct, 16:29 • Fundeanu Madalina
MAI a dat startul concursului de admitere pentru tinerii care vor să urmeze o carieră în Poliție. Sesiunea va avea ca durată aproximativ patru luni și se va desfășura în perioada octombrie 2023 – februarie 2024.
Poliția Română a început înscrierile. Se anunță noi condiții de admitere. Iată calendarul admiterii

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că începe concursul de admitere în instituțiile de învățământ postliceal. Sesiunea se va întinde pe durata a aproximativ patru luni, în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, potrivit Antena 3 CNN.

Astfel, tinerii care îşi doresc să urmeze o carieră în Poliţie au şansa de a se înscrie la concurs la şcolile posticeale ale MAI. Numărul de locuri propuse în anul şcolar 2023-2024 în învăţământul postliceal este de 2.880, iar 52 dintre acestea sunt destinate minorităţilor.

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca alocă, în acest an şcolar 2023-2024, un total de 1640 de locuri.

Proba, în cazul ambelor şcoli, se face doar pe baza concursului. Aşadar, cei care îşi doresc o carieră în Poliţie, pot afla care sunt actele necesare la şcolile postliceale ale MAI, perioada de înscriere, dar şi forma de evaluare.

Probe de concurs Admitere Poliţie 2023 la școlile postliceale ale MAI

Probele de concurs pentru Admitere Poliţie 2023 la şcolile postliceale ale MAI constau în următoarele etape: evaluarea cunoștințelor și a performanțelor fizice.

Timpul alocat probei de verificare a cunoştinţelor de la Admitere Poliţie 2023 este de trei ore, potrivit graficului de concurs.

Probele de la Admitere Poliţie 2023 la şcolile postliceale ale MAI sunt notate de la 1 la 10, în cazul probei de evaluare a cunoștințelor, și de la 5 la 10, respectiv „Nepromovat”, în cazul probei de evaluare a performanței fizice.

Proba de evaluare a cunoștințelor de la Admitere Poliţie 2023 constă într-un test grilă, pentru 90% din nota maximă. Proba de evaluare a cunoştinţelor conţine:

  • subiecte din disciplinele: limba română şi limbă străină,
  • subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului,
  • subiecte de educaţie civică şi cetăţenească,
  • exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză,
  • exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.
Admitere Poliție 2023
Admitere Poliție 2023

Te-ar putea interesa și: Amenzi colosale pentru bullying în trafic. Avertismentul dat de Poliția Română

Candidaţilor li se va acorda şi un punct din oficiu la proba de la Admitere Poliţie 2023, reprezentând 10% din nota maximă.

Nota finală de la Admitere Poliţie 2023 la şcolile postliceale ale MAI se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la cele două probe.

Nota de promovare a fiecărei probe de la Admitere Poliţie 2023 este minimum 5. În ceea ce priveşte tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor de la Admitere Poliţie 2023 se vor publica pe site-ul unității de învăţământ organizatoare.

Acte necesare Admitere Poliţie 2023 la şcolile postliceale ale MAI

Candidaţii pot depune documentele pentru Admitere Poliţie 2023 la şcolile postliceale ale MAI până la data de 24 noiembrie 2023.

În cazul candidaților care au obținut în străinătate o diplomă echivalentă celei de la examenul național de bacalaureat depun următoarele documente:

  • copia diplomei echivalente obținute în străinătate;
  • traducerea legalizată a diplomei echivalente;
  • atestatul de recunoaștere a studiilor, eliberat de Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educației.

Dosarul de recrutare de la Admitere Poliţie 2023 include documentele prevăzute în anexele nr. 2 și 3 la Ordinul m.a.i. nr. 105/2020 privind examinarea medicală a candidaților la concursurile de admitere în unitățile de învățământ care formează personal pentru nevoile MAI, precum și la concursurile de încadrare în MAI, cu modificările și completările ulterioare, respectiv adeverința medicală eliberată de medicul de familie, precum și consimțământul informat, prevăzute în anexa nr. 3.

Adeverința medicală se completează de medicul de familie, iar consimțământul informat se completează și se semnează de candidat în mod lizibil și se depun la unitatea de recrutare.

Cererea-tip de înscriere privind recrutarea candidaților pentru Admitere Poliţie 2023 se completează de către candidat, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Examinarea medicală de la Admitere Poliţie 2023 se realizează în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024. Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 02 februarie 2024.

Vezi și: ANPC a dat amenzi de peste 800.000 de lei după controalele făcute la localuri din Centrul Vechi. Ce firme au activitatea suspendată