- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Polițista din România care a renunțat la uniformă pentru a pune bazele unei afaceri de la zero. Ce a ajuns să facă acum

01 Jul, 17:10 • Lupu Alexandra
Mădălina Dumitrescu este polițista care și-a dat demisia pentru a-și urma visul. Iată ce a ajuns să facă acum.
Polițista din România care a renunțat la uniformă pentru a pune bazele unei afaceri de la zero. Ce a ajuns să facă acum

Mădălina Dumitrescu a lucrat timp de 9 ani ca ofițer de poliție. Polițista și-a dat demisia pentru a-și urma visul, informează businessmagazin.ro.

Polițista care a renunțat la job pentru a-și urma visul

Mădălina Dumitrescu a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne timp de nouă ani, ca ofiţer de poliţie. În cele din urmă, a ales să-și dea demisia pentru a-și urma visul: ea a ajuns să fie cofetar și administratorul propriului laborator cu deserturi artizanale. Românca a fost mereu pasionată de deserturile gourmet, din ingrediente naturale. Acest lucru a determinat-o să-și deschidă o astfel de afacere.

Citește și despre: El este cel mai tânăr și apreciat fermier din Iași. George Tănasă și-a construit o afacere solidă în agricultură: „A început să îmi placă ce făceau părinții mei”

„Am urmat mai multe cursuri de cofetărie, atât în România, la Bucureşti, cât şi în Spania, la Barcelona, dar, în general, cunoştinţele mele provin din multă practică şi pasiune, fiind o persoană autodidactă.

Am învăţat multe secrete ale acestei profesii testând şi perfecţionându-mi reţetele după aparatura pe care o deţinem în laboratorul nostru şi după modul personal de lucru”, povesteşte fondatoarea Raftului cu Dulciuri.

Laboaratorul se află în localitatea Samurcaşi din judeţul Dâmboviţa, la 20 de kilometri de Bucureşti. Fosta polițistă coace și decorează torturi și prăjituri pentru diferite evenimente, care au loc în Capitală, în principal. Ea spune că a plătit în jur de 50.000 de euro pentru a înființa de la zero laboratorul.

„Costurile înfiinţării de la zero a laboratorului au fost în jurul sumei de 50.000 de euro şi au presupus, totodată, un cost în stres şi timp care nu poate fi cuantificat”, declară fosta polițistă.

Mădălina Dumitrescu, fosta polițistă
Mădălina Dumitrescu, fosta polițistă

Românca povestește că are cea mai mare activitate în laborator din mai și până în octombrie, atunci când primește cele mai multe comenzi pentru candy baruri și torturi pentru evenimente personale și corporate. Fosta polițistă are 2 angajați care îi sunt ajutoare. Ea spune că, anul trecut, a avut o cifră de afaceri de aproape 315.000 de lei, dar și un profit net de 58.000 de lei.

„Deşi Raftul cu Dulciuri a fost înfiinţat în 2018, activitatea laboratorului a fost autorizată după jumătatea anului 2020. Lucrăm foarte mult în industria evenimentelor, care a fost destul de afectată de pandemie”, declară românca.

În funcție de dorințele clienților, numărul de invitați și tipurile de prăjituri solicitate, prețurile sunt calculate individual pentru candy baruri. Totodată, pentru torturi, prețurile variază între 165 și 220 de lei pe kilogram.

„Cele mai mari provocări de până acum sunt legate de promovare şi de a ajunge la mai mulţi oameni care apreciază genul de produse oferite de Raftul cu Dulciuri.

Nu ne facem planuri, trăim în prezent şi abordăm fiecare solicitare cu flexibilitate”, afirmă fosta polițistă.

Încă din momentul în care fosta polițistă și-a dat demisia și a îmbrăcat șorțul de cofetar, ea a învățat că activitatea antreprenorială implică multă responsabilitate, dar și stres și organizare și prea puțin timp liber. Totuși, ea afirmă că pasiunea este cea care poate ajuta o persoană să aibă răbdarea necesară.

„Am învăţat că atunci când apari pe piaţă cu un business nu trebuie să te gândeşti doar la partea financiară. În mare parte trebuie să lucrezi din pasiune, pentru că banii nu vin foarte uşor la început, iar pasiunea îţi conferă răbdarea necesară pentru a ajunge acolo unde ţi-ai propus”, spune Mădălina.

Citește și despre următorul subiect: Telefoane și electronice de la amanet, la jumătate de preț, prin sistem buy back. O afacere care prinde contur în România