- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Porci pentru Crăciun 2023. Reguli noi pentru crescători înainte de sărbătorile de iarnă

07 Nov, 15:01 • Andrei Alina
Porcii de Crăciun vor putea fi vânduţi, din nou, în pieţe de anul acesta. După ce anul trecut crescătorii nu au mai avut voie să aducă animale în târguri din cauza pestei porcine, recent ministrul Agriculturii a schimbat iar normele.
Porci pentru Crăciun 2023. Reguli noi pentru crescători înainte de sărbătorile de iarnă

Porcii vor putea fi vânduţi în pieţe şi târguri înainte de Crăciun. Animalele vor putea fi comercializate doar însoţite de un aviz semnat de medicul veterinar, care certifică faptul că animalele sunt sănătoase.

Potrivit normelor ANSVSA, în alimentaţia porcilor crescuţi în gospodărie nu trebuie să se regăsească resturi de la mesele oamenilor. Mai mult, cei care cresc porci în gospodărie trebuie să aibă echipamente speciale cu care intră la aceştia atunci când trebuie să le facă curăţenie sau să îi hrănească.

Citește și: Sărbători 2023. Se anunță scumpiri majore. Carnea de porc va suferi majorări de peste 20%

 

Porci pentru Crăciun 2023. Reguli noi pentru crescători înainte de sărbătorile de iarnă

Ministrul Agriculturii schimbă normele care le dădeau voie românilor să crească animale doar pentru consumul propriu. ”Va fi modificat acest ordin iar persoanele fizice vor putea valorifica porcii crescuţi în gospodării”, a spus Florin Barbu.

Dănuț Păle, vicepreședinte ANSVSA, a explicat pentru observatornews.ro că ”gospodarul dacă respectă regulile pe care autoritatea sanitar veterinară le-a stabilit, respectiv să fie solicitat medicul veterinar ca să facă examenul porcului care face obiectul vânzării, în urma examenlui eliberează un document, iar animalul poate fi vândut”.

Citește și: De unde provine carnea de porc de la Kaufland. Mulți români care cumpără din acest hipermarket vor avea o surpriză