- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Posibilitatea unei burse imobiliare în România. Locuințele din România vor „beneficia” de creșteri ireale în perioada ce urmează!

30 Oct, 19:35 • Oprea Alina
Locuințele din România evidențiază o creștere nesustenabilă și ureală a prețurilor, ceea ce poate determjina plasarea pieței imobiliare la bursă. În urma unei posibile burse a pieței imobiliare, prețurile vor scădea în mod inevitabil!
Posibilitatea unei burse imobiliare în România. Locuințele din România vor „beneficia” de creșteri ireale în perioada ce urmează!

România va avea parte de un cutremur nemărginit din cauza prețurilor ce se află într-o creștere continuă din punct de vedere al pieței imobiliare. Dat fiind faptul că acestea cresc inevitabil, la fel de inevitabilă va fi și situața unei posibile burse a pieței imobiliare, care va provoca scăderea prețurilor acestora.

Au fost efectuate niște analize în această privință, iar 53% dintre economiștii CFA România au confirmat acest lucru. Este dificil a preconiza prețurile locuințelor, întrucât atât chiriile, cât și prețurile standard de cumpărare a uneia sunt într-o continuă creștere, însă este necesar a ne pregăti de o diminuare a prețurilor acestora, în cazul celor rezidențiale în orașe, în timp ce în restul teritoriului se speculează o anumită stabilitate. Această prohnoză este efectuată pentru urmptoarele 12 luni.

Vezi mai multe despre: Locuitorii luxosului Greenfield s-au trezit fără drumuri de acces. Nicușor Dan: „Sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri, cu concursul unei autorităţi locale incompetente”.

Creșteri ireale în piața imobiliară!

Chiar dacă acest studiu evidențiază și o diminuare a prețurilor locuințelor, există și o altă concluzie al acestui studiu. Aproximativ 73% dintre participanți spun că se estimează că prețurile actuale sunt supraevaluate și doar 21% sunt de părere că se vorbește de prețuri corecte. Astfel, 3 din 4 experți au ajuns la u punct comun, anume faptul că nu poate fi real ceea ce se întâmplă în piața imobiliară din România, mai ales în orașele mari, iar aici facem referire la București, Cluj, Iași, Brașov, Constanța sau Iași.

Piața imobiliară, prețuri ireale
Piața imobiliară, prețuri ireale

„În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, peste 84% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni.”, este ceea ce arată un comunicat, potrivit celor furnizate de Stiripesurse.ro.

Valoarea medie care a fost anticipată pentru o perioadă de aproximativ 6 luni este de 5,0169 lei pentru un euro, în timp e o altă premoniție specifică perioadei de 12 luni, valoarea medie a cursului anticipat este de 5,0607 lei pentru un euro, potrivit celor de la Hotnews.ro.

Piața imobiliară în perioada următoare!

Analiștii de la CFA au efectuat anumite analize prin intermediul cărora au declarat evoluția prețurilor din România, astfel că inflația în România se va afla la 6,86% pe parcursul următoarelor 12 luni, iar deficitul bugetar va fi de circa 5,8%. Creșterea economică se spune că ar fi la 2,2% în anul 2023, în timp ce datoria publică va sări la nu mai puțin de 54% din PIB pe parcurusl anului următor.

Indicatorul de Încredere Marcoeconomică al Asociației CFA România arată că în luna septembrie s-a aflat într-o ușoară scădere, cu aproximativ 0,5 puncte, la valoarea de 47,4 puncte, ca urmare a diminuării componentei de condiții curente, potrivit sursei citate.

Creșteri ireale în piața imobiliară!
Creșteri ireale în piața imobiliară!

Vezi mai multe despre: Asigurarea obligatorie pentru locuinţă se scumpeşte. Cât vor trebui să plătească românii ca să-şi asigure casele, începând din noiembrie