- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Urzicile, mai scumpe decât ceafa de porc. Postul Paștelui 2023 golește buzunarele credincioșilor

27 Feb, 10:11 • Andrei Alina
Postul Paștelui a început de luni pentru milioane de credincioși. Timp de 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului, care va avea loc pe 16 aprilie, vor renunța la carne, pește, brânzeturi, ouă, ulei sau untură. Până în 15 aprilie vor consuma legume și fructe. Peștele va putea fi consumat în zilele de 25 martie- la sărbătoarea Bunei Vestiri - și 9 aprilie - de Florii.
Urzicile, mai scumpe decât ceafa de porc. Postul Paștelui 2023 golește buzunarele credincioșilor

Postul Paștelui este cel mai lung și mai strict post din cele patru care există într-un an. Timp de 40 de zile credincioşii se vor abţine de la anumite alimente, precum carne, ouă, pește, brânzeturi, lactate și ulei. De asemenea, în Postul Paştelui fumatul şi alcoolul nu sunt permise.

Citește și: Legumele românești ar putea să dispară din piețe. Legumicultorii se gândesc serios să se reprofileze: ”Trei vaci or să-ți aducă aceeași sumă ca un hectar de solarii”

 

Postul Paștelui 2023. Urzicile, mai scumpe decât ceafa de porc

În piețele din România a apărut trufandaua de primăvara. Urzicile sunt mai scumpe decât ceafa de porc. Un kilogram de urzici se vinde în piețe cu peste 40 de lei. În timp ce un kilogram de ceafă de porc cu os costă 30 de lei. Prețul urzicilor este unul mult mai mare decât cel de anul trecut, când un kilogram se vindea cu 25 de lei.

Citește și: Postul devine o provocare pentru români! Costul legumelor a întrecut orice limită

Salata verde costă în piețe între 2 – 3 lei în funcție de mărime. O legătură de ridichi costă între 1.5 și 2 lei, la fel și legătura de ceapă verde. Un kilogram de roșii se vinde cu 13 – 15 lei, la fel și kilogramul de ardei gras. 10 lei costă kilogramul de castraveți cornișon.

La mare căutare în această perioadă sunt cartofii. Un kilogram de cartofi se vinde cu prețuri cuprinse între 3,5 și 5 lei. Fasolea boabe se vinde cu prețuri cuprinse între 9 și 15 lei kilogramul. Aproximativ același preț îl are și lintea.

Un kg de ciuperci costă 12 lei, iar varza 2 – 3 lei per kg.