- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Povestea de succes a doi soţi din Suceava. După ce timp de 4 ani au cules căpșuni în Germania, acum au propria platație în România și fac bani frumoși din ea

06 Jun, 12:02 • Andrei Alina
Simona și Adrian Moloce au creat o afacere de succes în România, bazându-se pe ceea ce au învățat în străinătate. Timp de 4 ani au mers la cules de căpșuni în Germania, cei doi soți din Suceava au pus bazele unei plantaţii de căpșuni, în localitatea Hurjuieni. Acum dețin o platație de 10 hectare de căpșuni, iar fructele lor ajung în multe hypermarketuri din zona Moldovei.
Povestea de succes a doi soţi din Suceava. După ce timp de 4 ani au cules căpșuni în Germania, acum au propria platație în România și fac bani frumoși din ea

Ziua pentru Simona și Adrian Moloce începe la 5 şi jumătate dimineaţa şi se termină cu o oră înainte de miezul nopţii. „Suntem cam pe toată suprafaţa Moldovei. Piatra Neamţ, Suceava, Botoşani, Bacău”, spune Adrian Moloce, cultivator de căpşuni, citat de observatornews.ro.

Simona și Adrian Moloce s-au perfecționat la locul de muncă. Timp de aproape 4 ani au muncit în Germania la cules de căpșuni. Cu banii strânși în Germania s-au întors în România și au investit într-o plantație de căpșuni. Au pornit cu câteva arii, iar acum au ajuns la 10 hectare.

Citește și: Povestea lui Adrian, un tânăr antreprenor care are o afacere de succes. Totul a început cu un cireș amar

„Noi de acolo am învăţat cum se plantează, cum se culege, cum se foloseşte un ambalaj, cum se paletează. Am avut diferite impedimente, dar nu de netrecut”, povesteşteSimona Moloce, cultivator de căpşuni.

Pe plantaţia din Suceava cresc 8 soiuri diferite de căpşuni, atât de primăvară cât și de toamnă. Fructele lor ajung de pe câmp, direct în caserolă, după care sunt livrate în cel mai scurt timp către magazinele partenere.

„Le ambalăm, le etichetăm şi pleacă spre hypermarket. Fructele ajung de aici, de pe câmp, direct în caserolă, după care sunt livrate în cel mai scurt timp către magazinele partenere”.

Citește și: Ea este românca din Slatina care a transformat cea mai arzătoare problemă a planetei într-o afacere. Câștigă peste 100 de milioane de lei

”Soiul pe care îl culegem acum se numeşte Honeoye, este un soi mai vechi, este timpuriu, un gust un pic acrişor, dar foarte moale, gustos”, explică soţii Moloce.

Anul trecut, plantaţia familiei Moloce a avut o producție totală de aproximativ 100 de tone.