- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Povestea lui Adrian, un tânăr antreprenor care are o afacere de succes. Totul a început cu un cireș amar

03 Jun, 20:19 • Toma Anca
Povestea lui Adrian, un tânăr antreprenor care are o afacere de succes. Adrian Pertea a fost nevoit să lase viața de oraș, după ce părinții lui au cumpărat un teren și o casă la țară. Chiar dacă era adolescent la acea vreme, băiatul a acceptat situația și a văzut o oportunitate într-un cireș amar, pe care l-a achiziționat imediat ce s-a mutat la sat.
Povestea lui Adrian, un tânăr antreprenor care are o afacere de succes. Totul a început cu un cireș amar

Povestea lui Adrian, un tânăr antreprenor care are o afacere de succes. Ajuns la 32 de ani, băiatul este student la Facultatea de Horticultură din București și, împreună cu soția lui, se ocupă de business-ul lor, o fermă în adevăratul sens al cuvântului, unde cei mari și cei mici se pot bucura nu doar de cireșele amare, dar și de animale și cursuri de echitație.

Citește și: Antreprenorii se confruntă cu cea mai slabă perioadă și se așteaptă la ce este mai rău. Vânzările sunt într-o scădere dramatică. „2008 e parfum pe lângă ce o să vină”

Viața la țară e foarte frumoasa, dar vine la pachet și cu multă muncă și răspundere. Acum 16 ani părinții mei au achiziționat un teren și o casă bătrânească în localitatea Bâldana, Dâmbovița, undeva la 25 de km. de București. Aici a început viața la țară pentru noi.

Pe atunci eram un adolescent care habar nu avea încotro să se ducă și ce ar putea să facă în viață.

Împreună cu casa și terenul am achiziționat și un cireș amar din sortimentul vechi (aprox. 80 de ani) pe care mai târziu l-am transformat în temelia unui mic proiect foarte drag familiei noastre și anume o mică livadă de cireși amari.

Având un mic teren gol în spatele casei, ne-am hotărât să înființăm livada mai sus menționată. Am luat altoi din acest cireș bătrân și am reușit să îl înmulțim și am plantat aprox. 100 de cireși amari.

Anii au trecut cireșii au crescut și au început să producă. Fiind mulți iubitori de dulceață de cireșe amare, livada noastră a început să capete și notorietate“, povestește Adrian începuturile sale și adaptarea la viața la țară.

Povestea lui Adrian, un tânăr antreprenor care are o afacere de succes

Tănărul antreprenor își împărtășește experiența pe grupul de socializareMutat la țară – viața fără ceas, unde aproape 270.000 de oameni își împărtățesc experiențele.

Pe parcurs s-a alăturat și soția mea în acest proiect și mica noastră livadă a crescut de la 100 de pomi la aprox 650 în prezent iar micul nostru loc a devenit o mică fermă. Împreună cu soția mea au apărut și cai în mica noastră fermă (ea fiind pasionată de echitație), au apărut și păsări (gâște, rațe, curcani, găini de ouă și de frumusețe etc).

Și iată că, în 2023, micul nostru loc s-a transformat într-o mică afacere în care avem de toate, pasiunea a devenit un job, am reușit să termin și facultatea de horticultură la 32 de ani datorită acestei pasiuni și muncim de dimineața până seara, dar nu regretăm nimic, totul vine cu foarte multă muncă și multă răspundere dar suntem fericiți.

Viața la țară e foarte frumoasă, vă dorim succes în tot ceea ce vă propuneți să faceți“, explică el, arătând că se poate ca viața la țară să devină un stil de viață nu doar sănătos, ci și profitabil.

Tags: