- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Povestea româncei care trăiește de pe o zi pe alta în Italia. Olga abia se descurcă cu banii: „Nu ne ajung nici să mâncăm”

15 Mar, 13:40 • stefan.vlad
Povestea româncei care trăiește de pe o zi pe alta în Italia. Lipsa banii este motivul principal pentru care mulți români aleg să muncească în străinătate, iar unii dintre ei abia se descurcă cu cheltuielile. Este și cazul Olgăi, care, de șapte ani lucrează în Lavello, o comună din provincia Potenza, regiunea Basilicata.
Povestea româncei care trăiește de pe o zi pe alta în Italia. Olga abia se descurcă cu banii: Nu ne ajung nici să mâncăm

Povestea româncei care trăiește de pe o zi pe alta în Italia. Olga Panait a povestit că este chelneriță, și ca să-i ajungă banii, și-a găsit un al doilea job, pentru a putea trăi atât ea, cât și familia din România. Este mama unui copil student la o facultate din România și cu banii câștigați reușește să-i plătească atât chiria, cât și costurile nevoilor sale.

Povestea româncei care trăiește de pe o zi pe alta în Italia

Meseria de ospătăriță îi aduce un profit lunar în valoare de 800 de euro, dintre care 200 merg către plata chiriei, plus banii pentru mâncare, motiv pentru care s-a văzut nevoită să își mai găsească o altă sursă de venit, și s-a angajat în domeniul curățeniei.

Citește și: Un român s-a întors acasă după 20 de ani de Italia. Ce afacere și-a deschis la Iași Marius Dorobanțu: „Nu pleacă nimeni de bine din țară”

Locuiesc aici de peste 7 ani. În România, acasă, am un copil care merge la facultate, e nevoie de bani pentru chirie, că e într-un oraș străin, e nevoie de bani pentru mâncare, pentru materiale necesare la facultate.

De asemenea, e nevoie de bani pentru nevoile de acasă. Aici sunt ospătăriță, lucrez într-un hotel și muncesc de la 6 dimineața la 2 după amiaza. Câștig 800 de euro și mai plătesc și chirie de 200 de euro. Mai trebuie să și mănânc, să trimit și copilului, dar și acasă.

Pe lângă asta, mi-am luat ore suplimentare de curățenie, pentru a mai câștiga un leu în plus. Practic, plec de acasă la 5 jumate și mai ajung seara, la 8, iar a doua zi o luăm de la capăt. Este greu, dar nu avem ce face. Nu ne ajung banii nici să mâncăm, dar facem totul pentru copiii noștri, ca să aibă un trai mai bun. Aici, salariile nu depășesc 1.000 de euro, asta dacă ai noroc și alegi să fii barman și să lucrezi nopțile, a declarat Olga Panait, pentru Click.ro.